UPDATE | Patru MORȚI după impactul dintre un MICROBUZ gălățean și un TIR. Fondatorul unei companii gălățene se află printre VICTIME
Foto: Sursa foto: adevarul.ro

UPDATE | Patru MORȚI după impactul dintre un MICROBUZ gălățean și un TIR. Fondatorul unei companii gălățene se află printre VICTIME
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Fondatorul unei companii locale de colectare şi reciclare a deşeurilor se află printre victime, alături de trei dintre angajaţii firmei


Un teribil accident rutier, petrecut marţi seara, pe DE 85, în judeţul Vrancea, s-a soldat cu moartea a patru persoane şi rănirea altor trei, toţi angajaţi ai unei companii de colectare şi reciclare a deşeurilor din Galaţi. Tragedia, care a avut loc pe E 85, în apropiere de localitatea vrânceană Rugineşti, a marcat irevocabil patru familii din Galaţi, care îşi aşteptau rudele acasă, de la muncă. Într-o clipă, un microbuz de 8+1 locuri, care transporta o echipă de muncitori, a ieşit de pe sensul de mers şi s-a izbit frontal de un TIR înmatriculat în judeţul Iaşi. Impactul a anulat şansa la viaţă pentru patru persoane, respectiv trei femei, cu vârste cuprinse între 26 şi 62 de ani, şi a şoferului de 56 de ani. Ceilalţi trei ocupanţi ai maşinii, un bărbat şi două femei, au fost răniţi grav şi, după ce au fost eliberaţi dintre fiare de echipajele de la descarcerare, au fost duşi la spital, iniţial la Adjud, iar mai apoi, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la Focşani.

Tragedia de după o zi de muncă

Carnagiul produs pe DE 85, din care cei doi ocupanţi ai TIR-ului au scăpat teferi, a fost, pentru gălăţenii aflaţi în microbuz, finalul dramatic al unei zile de muncă. Angajaţi ai SC Eco Prod Services din Galaţi, societate specializată în colectarea deşeurilor, oamenii veneau acasă de la Bacău, unde firma avea de executat un contract. Şofer era nimeni altul decât cel care a fondat societatea, Ioan Dumitriu, şi despre care acum anchetatorii nu ştiu încă să spună dacă a aţipit la volan sau, din cauza unor probleme de sănătate, a pierdut controlul asupra maşinii şi a pătruns pe contrasens.  Este de asemenea posibil ca atenţia şoferului să fi fost distrasă de ceva şi într-o fracţiune de secundă să piardă controlul direcţiei.

"Urmează să aflăm concluziile raportului medico-legal. După ce vom audia şi persoanele rănite, aflate acum în spital, vom putea formula o ipoteză privitoare la cauzele accidentului", ne-au declarat ieri surse din cadrul Poliţie Rutiere Vrancea.

O anchetă paralelă este desfăşurată de inspectorii de muncă, întrucât evenimentul s-a înregistrat în timpul deplasării muncitorilor de la serviciu către casă. Concluziile nu vor fi emise prea curând, deoarece, susţin sursele oficiale, ar putea fi nevoie chiar şi de o expertiză tehnică, ceea ce ar putea întârzia emiterea rezultatelor finale.

"Noi avem la dispoziţie 15 zile ca termen, ca să facem această anchetă. Trebuie să stabilim caracterul accidentului, să stabilim relaţiile de muncă ale tuturor persoanelor cu angajatorul şi scopul deplasării. Este foarte posibil să solicităm o expertiză tehnică", ne-a precizat, miercuri, Sebastian Ciocan, inspector şef adjunct al ITM Vrancea.

SC Eco Prod Services este una dintre companiile gălăţene care a supravieţuit crizei economice, implicându-se în procesul de reabilitare a persoanelor private de libertate din Penitenciarul Galaţi. Societatea a reuşit să devină profitabilă ani la rând, după ce, în baza unui contract cu unitatea de detenţie, le-a încredinţat deţinuţilor toată activitatea de selectare şi ambalare a deşeurilor.


(22 noiembrie) Patru persoane, trei femei şi un bărbat, au decedat și alte șase au fost rănite după ce un microbuz s-a ciocnit cu un autocamion cu numere de Iași, marți după-amiază, 22 noiembrie, în zona localității vrâncene Ruginești.

Din primele informaţii, un microbuz şi un TIR s-au ciocnit pe E85, în dreptul intersecţiei cu localitatea Rugineşti. IPJ Vrancea precizează că un autovehicul de transport persoane (8+1), avand șapte persoane la bord, înmatriculat în județul Galați, se deplasa dinspre Bacău spre Galați.

Mașina a pătruns pe contrasens în dreptul localității Ruginești și s-a izbit violent de un autocamion (înmatriculat cu numere de Iași) care venea din sens opus și circula regulamentar spre Adjud.

În acest caz, autorităţile au activat Codul Roşu de Intervenţie.

Sursa video: adevarul.ro

În urma impactului celor două autovehicule, a rezultat decesul a patru persoane. Șoferul microbuzului este una dintre persoanele decedate. Cei doi pasageri din autocamion nu au pățit nimic.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 30046 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.