Spectacol umanitar VL | Salvezi un om, salvezi o lume
Foto: Foto: Simona Andrei        

Spectacol umanitar VL | Salvezi un om, salvezi o lume
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociaţia "Danube Media Center" a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" vă invită la un spectacol umanitar, pentru a scrie împreună "istoria" unei tinere de toată isprava - Elena Arsenie Constantinescu

Pentru că ne-am simţit nemaipomenit, anul trecut, când am reuşit să-i adunăm pe gălăţeni inimă lângă inimă, pentru a-l ajuta pe Nony Borşan, ne-am gândit să facem o tradiţie din spectacolul de final de an, prin care să ne bucurăm pe noi înşine, dar şi pe cei cărora soarta le-a surâs mai puţin într-un anumit moment.

Anul trecut, am reuşit cu toţii să facem un miracol: Nony Borşan poate să urce din nou pe scenă, să cânte, să compună, să ducă mai departe darul primit de la noi. Anul acesta, el a fost primul care a răspuns iniţiativei Asociaţiei "Danube Media Center" a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă" de a organiza un alt spectacol umanitar.

De data aceasta, ne dorim să fim parte din aventura unei tinere de toată isprava - Elena Arsenie Constantinescu. Vă aşteptăm în număr cât mai mare, pe 19 decembrie, de la ora 18,30, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini", la spectacolul umanitar "Salvezi un om, salvezi o lume".

Alături de Nony Borşan, va urca pe scenă un alt artist gălăţean de valoare, pe care ni l-a "furat" Bucureştiul - Adrian Nour, cel care ne-a încântat cu vocea, expresivitatea şi prezenţa scenică inconfundabilă la una dintre ediţiile concursului "Vocea României". Deşi au un program foarte încărcat, ni s-au alăturat şi băieţii de la trupa Over, dar şi Claudiu Rusu, un alt gălăţean care a făcut senzaţie la "Vocea României", alături de bandul său, Mad Grooves. Abia venită din China, Maria Magdalena Dănăilă ne va bucura cu una dintre cele mai frumoase voci pe care le-a dat vreodată Galaţiul. Susţinere am primit şi din partea colegei noastre Iasmina Stoianovici, care va cânta acompaniată la pian de Dudu Mic. Oamenii care chiar vor să se implice vin şi-şi oferă de bunăvoie sprijinul. Profesor dr. Eugen Dan Drăgoi va veghea ca spectacolul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii de sonorizare, dar ne va aduce şi bucuria sărbătorilor apropiate, cu câteva colinde interpretate de corul Facultăţii de Arte şi Camerata Juventus. Momente de ritm şi expresivitate în mişcare vor fi oferite de multipremiatele trupe de dans de la Casa de Cultură a Studenţilor - Majestic, Just Jerks şi Funkee Crew. Vă vor fi gazde şi prezentatori ai spectacolului Florin Chiriac (Hippie), Maria Drăgoi şi Corina Lungu Taraş.

Elena - remiză în jocul cu cancerul

Ne propunem să fim alături de Elena Arsenie Constantinescu, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", diagnosticată cu o boală greu de controlat, limfom Hodgkin, tip scleroză nodulară. De altfel, când a mers pentru analize la spital, i s-au pus şase diagnostice în două săptămâni. A urmat intervenţia chirurgicală, biopsia care a confirmat tumoarea şi apoi tratamentele cu citostatice. După citostatice, analizele au ieşit contradictorii. Motiv pentru care părinţii, ajutaţi de oameni cu suflet, au reuşit în vară să obţină părerea specialiştilor de Clinica Anadolu din Turcia. Elena mai are o tumoare, de 4 pe 1,2 centimetri, aceasta nu prezintă, deocamdată, activitate oncologică. I s-au recomandat tratamente pentru imunitate şi controale regulate  timp de cinci ani (de două ori pe an în primii doi ani şi o dată la 12 luni în următorii trei), boala putând recidiva oricând. Prima vizită în Turcia va trebui s-o facă la începutul lunii februarie, când va avea nevoie de aproximativ 5.000 de euro.

"E o lecţie de curaj şi demnitate"

Elena e elevă foarte bună la învăţătură, dar e şi implicată în o mulţime de proiecte şi acţiuni de voluntariat. Diriginta ei de la CNVA, profesoara Oana Botezatu, susţine că tânăra noastră de toată isprava este sursă de inspiraţie pentru toţi colegii, dar şi pentru ea. "E simplu s-o descrii pe Elena: e un om frumos. O cunosc din 2014, când era în clasa a IX-a. A crescut sub ochii mei, şi eu odată cu ea. Am înţeles că fericirea e un lucru simplu de atins, atunci când ai în preajmă oameni frumoşi, o adevărată lecţie de curaj şi demnitate. Nu vorbim acum de rezultatele ei frumoase la învăţătură, ci de faptul că şi pentru mine, şi pentru colegii ei, Elena e o sursă de inspiraţie, prin toate acţiunile în care se implică. Prin lupta pe care o duce, pentru a nu fi tratată ca un caz, ci ca un om care contează şi care face ceva ca să aducă o schimbare în bine", ne-a spus Oana Botezatu.

Cum putem ajuta

Invitaţiile pot fi achiziţionate, contra unei donaţii de 50 de lei, de la secretariatul "Vieţii libere", telefon 0236.460.620. De asemenea, puteţi suna la 0756.483.669, persoană de contact Roxana Artene Penciu.

Donaţii se pot face direct în conturile deschise pe numele Elenei Arsenie Constantinescu la filiala din Galaţi a Băncii Transilvania, unul în lei - RO63BTRLRONCRT0352988701 şi altul în euro - RO13BTRLEURCRT0352988701.

De asemenea, puteţi contacta familia la telefonul 0743.006.268.

Pentru firmele care vor să doneze sume în limita celor 20 la sută de procente din impozitul pe profit, există contul Asociaţiei "Danube Media Center", deschis la BCR Galaţi, RO90RNCB0141149234180001.

Citit 1908 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.