Cad GARAJE şi în 2017? Ce zone din oraş se restructurează urban
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cad GARAJE şi în 2017? Ce zone din oraş se restructurează urban
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În 2017, Galaţiul se va alege cel puţin cu o zonă reabilitată urban - Ancora. Şi, dacă avem puţin noroc, ar putea începe amenajarea parcării cu loc de joacă în Ţiglina II, dar şi resistematizarea zonei din vecinătatea Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu".

În zona Ancora, nişte coşmelii rămase încă în picioare strică total amenajările în valoare de un milion de lei, care au schimbat radical aspectul zonei. "Nu sunt garaje, ci punctul termic. Noul punct termic este reconstruit în imediata apropiere a gardului Şcolii Nr. 28 şi este unul upgradat la nevoile şi la tehnologia actuale. Pentru că au început atât de târziu lucrările acolo, dacă am fi făcut transferul în momentul de faţă, mai mult de o lună am fi lăsat în frig toată zona Mazepa. Nu ne-am permis lucrul acesta! Va fi dărâmată în primăvară construcţia rămasă. Precizez că nu a oprit niciun proiect de modernizare început de vechea administraţie, pur şi simplu l-am introdus în legalitate", a declarat, la finele anului trecut, primarul Ionuţ Pucheanu.

Planuri pentru Ţigline

Anul trecut, aleşii locali au dat undă verde unei investiţii în valoare de 4,2 milioane de lei, pe locul unei baterii de garaje demolate: "Amenajare parcare şi parc în Ţiglina II, aferent blocului E6", documentaţie realizată în mandatul fostului primar, Marius Stan. Conform proiectului, pe terenul vizat se vrea realizarea unei alei carosabile, cu trotuarele aferente şi locuri de parcare, alee care să facă legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei Nr. 9, cu legătură spre Biserica "Sf. Nicolae" şi partea de vest a amplasamentului de locuit spre strada Constructorilor. În investiţie este inclusă şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în zona grădiniţei, dar şi a unor spaţii verzi.

Anul acesta vor fi realizate planurile de restructurare urbană a zonei Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”, pentru care Primăria va plăti 85.000 de lei fără TVA. Aşa cum v-am informat, actualul primar doreşte ca strada care face legătura între zona Tribunalului şi zona Poştei din Ţiglina I să fie lărgită şi, în plus, să fie amenajat un parc sau un loc de joacă, refăcute trotuarele şi aleile pietonale, modernizat iluminatul public şi amenajarea a 150 de locuri de parcare.

Citit 14247 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.