DISPAR două mari branduri de SUPERMARKETURI din Galaţi
Foto: Sursa foto: Internet

DISPAR două mari branduri de SUPERMARKETURI din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

DISPAR două mari branduri de SUPERMARKETURI din Galaţi | Galaţiul rămâne fără două dintre brandurile de supermarketuri - XXL Mega Discount şi Billa, ambele deţinute de grupul german REWE. Primul s-a închis deja pe 31 decembrie şi va fi vândut, iar cele trei magazine Billa din Galaţi vor mai opera sub acest nume până cel mai târziu la sfârşitul acestui an.

2017 este ultimul an în care cele 86 de supermarketuri Billa din România vor mai opera sub acest nume. Până la sfârşitul lui 2017, ele vor vinde sub sigla Carrefour. În Galaţi mai există trei supermarketuri Billa: cel din centru, de la parterul magazinului Winmarkt, cel de pe strada Ionel Fernic, de lângă Drumul de Centură, şi supermarketul din Ţiglina III.

La sfârşitul anului 2015, Carrefour a preluat, pentru aproape 100 de milioane de euro, reţeaua Billa din România, care cuprinde 86 de supermarketuri, 3.000 de salariaţi şi o cifră de afaceri de 300 de milioane de euro. A fost cea de-a treia cea mai mare tranzacţie a pieţei de retail româneşti, după cumpărarea de către Auchan a 20 de hipermarketuri Real şi după preluarea Plus Discount de către Lidl.

Primul magazin Billa construit în Galaţi, cel situat în cartierul Dunărea, pe bulevardul Oţelarilor, a fost preluat cu mai mult timp în urmă de către XXL Mega Discount, dar îşi va schimba din nou proprietarul. Supermarketul din cartierul Dunărea a fost închis pe 31 decembrie 2016 şi va fi vândut în cursul acestui an, probabil către unul dintre competitori interesaţi.

Şi supermarketul XXL Mega Discount din Sibiu va fi vândut către competiţie, în timp ce alte şase magazine din ţară vor fi rebranduite în Penny Market. "Pe 31 decembrie 2016 vom închide cele opt magazine XXL Mega Discount, iar în 2017 vom redeschide şase dintre acestea sub brandul Penny Market. Astfel, XXL Braşov va fi redeschis pe 3 ianuarie 2017, iar magazinele din Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Târgovişte, Brăila şi Buzău vor fi redeschise în prima parte a anului", anunţa grupul REWE România, la sfârşitul anului trecut. Penny Market este brandul principal al grupului, cu circa 180 de unităţi, faţă de opt XXL Mega Discount.

Primul supermarket Billa construit în Galaţi, pe bulevardul Oţelarilor, îşi va schimba din nou proprietarul.

Mega Image încă nu vine la Galaţi

Galaţiul nu face parte încă din planurile de extindere ale lanţului Mega Image pentru anul 2017. Conform profit.ro, retailerul va deschide în acest an primele magazine în Cluj, aceasta fiind a zecea piaţă la nivel naţional pentru retailer, după Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov, Prahova, Constanţa, Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Călăraşi. În 2016, reţeaua s-a extins cu 51 de magazine şi a ajuns la 522 de supermarketuri Mega Image şi magazine de proximitate Shop&Go la nivel naţional.

Citit 35947 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.