Imprimă această pagină

UPDATE | Dat dispărut de rude, SALVAT DIN VISCOL după câteva ore de căutări

UPDATE |  Dat dispărut de rude, SALVAT DIN VISCOL după câteva ore de căutări
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

OPERAȚIUNE DE SALVARE în judeţul Galați, pentru un bărbat rătăcit între Pechea şi Suhurlui | Miercuri după-amiază, 11 ianuarie, în Centrul Județean de Comandă și Coordonare a Intervențiilor, s-a semnalat dispariția unui tânăr, pe drumul dintre Pechea și Suhurlui. Au fost constituite echipe de căutare și salvare, care au plecat în zona indicată.

articol-140861_autor-66_img2.jpg articol-140861_autor-66_img3.jpg

Conform celor de la ISU, bărbatul, în vârstă de 21 de ani, și-a vizitat dimineață un prieten, la o stână situată între cele două localități, apoi a plecat, cu căruța cu calul spre Suhurlui.

Din cauza viscolului puternic, nu a mai reușit să se orienteze, a deshămat calul și a continuat drumul, o vreme călare, dar a înaintat circa 20 de kilometri în direcția opusă. Un timp, a păstrat legătura cu rudele, telefonic, dând o serie de indicii (fântâna cu cumpănă etc), până la descărcarea telefonului. S-a anunțat apoi dispariția, echipele de căutare s-au deplasat în teren, iar câteva ore mai târziu tânărul a fost găsit la o altă stână, în viață. Bărbatul a fost consultat de echipajul medical al ambulanței, dar a refuzat internarea.

La intervenție au participat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, cu două șenilate și 20 de pompieri, Primăria Pechea cu 15 persoane din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, polițiști și pădurarul care cunoștea zona vizată, precum și polițiștii de frontieră cu autospeciala cu termoviziune.

Salvatorii au intervenit şi într-un alt caz de semnalat, joi seară la numărul unic 112, în zona Tecuci. În râul Bârlad, a fost observat înotând un bărbat, care a reușit să ajungă și să iasă la mal. Acțiunea de salvare a echipelor de intervenție a fost îngreunată de stratul consistent de zăpadă viscolită din acea zonă (un metru), accesul făcându-se cu o Wolă. Bărbatul a fost extras, i s-a acordat primul-ajutor și a fost transportat la Spitalul din Tecuci. Nu se cunosc circumstanțele în care s-a petrecut acest eveniment.


UPDATE - Galați, sub Cod galben | DRUMURI ÎNCHISE și TRENURI ANULATE din cauza viscolului

Un drum naţional şi şapte judeţene sunt încă închise circulaţiei | După a doua ninsoare din judeţul Galaţi, şapte drumuri judeţene au fost închise circulaţiei: DJ251 - Galaţi - Slobozia Conachi, DJ251 - Cerţeşti - Cotoroaia, DJ240A - Cerţeşti - Cârlomăneşti, DJ243A - Cotoroaia - limita cu judeţul Vaslui, DJ242D - Băneasa - Suceveni, DJ242E - Roşcani - Oancea şi DJ253 - Umbrăreşti - Cudalbi - Băleni. De asemenea, DN24D - limită judeţ (Bălăbăneşti) până la intersecţia cu DN26 a fost închis încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor, la ora 14,00, erau probleme în alimentarea cu energie electrică la Băleni şi Independenţa (două deranjamente colective şi 26 de deranjamente individuale).

La închiderea ediţiei, se lucra atât la deszăpezirea drumurilor judeţene, cât şi la realimentarea cu energie electrică în zonele afectate.


Autoritățile gălățene anunță că a nins viscolit în județul Galați în noaptea de marți spre miercuri, respectiv 10 spre 11 ianuarie, ceea ce a dus la noi blocaje pe drumuri. Echipele de intervenție încearcă de câteva ore să ajungă la cele două autovehicule blocate pe DJ251, între Smârdan şi Schela, și unul pe DJ252I între Poiana şi Fântâni, acțiunile fiind mult îngreunate de viscolul puternic.

La ora 5,00, erau blocate DN 24 D Bălăbăneşti - Cuca - Intersecția DN 26, DJ251 Smârdan - Schela, DJ242D Băneasa - Suceveni; DJ242E Roşcani - Oancea, DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi - Băleni.

Autoritățile din Brăila anunță că, pe Dig, se circulă în coloană cu antemergător.

Conform unui comuniat al ISU Brăila, din cauza efectelor fenomenelor meteo manifestate pe timpul nopții, Regionala Căi Ferate Galați a anulat următoarele trenuri:

R8202 Constanța - Buzău/Constanța - Buzău

R8203 Constanța - Buzău/Constanța - Buzău

R7566 Galați - Mărășești/Galați - Mărășești

R7585 Mărășești - Tecuci/Mărășești - Tecuci

R7570 Galați - Mărășești/Galați - Mărășești

R7575 Mărășești - Galați/Mărășești - Galați

R7588 Tecuci - Mărășești/Tecuci - Mărășești

Pe relația Galați - București, nu sunt trenuri anulate.

În această dimineață, au fost anulate și cursele cu BAC-ul între Galați și Tulcea.

Galați, sub COD GALBEN de VISCOL - Click aici pentru DETALII

Lăsaţi maşinile acasă! Transportul în comun este şi astăzi GRATUIT!

Citit 28610 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 02:18

Teodora Miron