NESIMȚIREA în TRAFIC naşte coşmaruri. Un şofer a paralizat circulaţia tramvaielor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

NESIMȚIREA în TRAFIC naşte coşmaruri. Un şofer a paralizat circulaţia tramvaielor
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Traficul pe strada Basarabiei a fost grav perturbat, joi dimineaţă, din cauza unui şofer care şi-a lăsat limuzina în calea tramvaielor, a căror circulaţie a blocat-o mai bine de o oră. Parcarea sau staţionarea maşinilor în locuri nepermise, în condiţiile în care zăpada troieneşte pe trotuare sau pe marginea străzilor, este o situaţia agravantă, întâlnită frecvent în Galaţi în aceste zile.

Parcările neregulamentare creează ambuteiaje mai ales la ore de vârf, blochează mijloacele de transport în comun, dar şi celelalte maşini aflate în trafic. Pe scurt, haos şi nervi, stări pe care le-au putut experimenta în aceste zile gălăţenii care au avut ghinionul să aibă drum pe străzi precum Oltului, unde un SUV a blocat un trotuar recent deszăpezit, zona IREG, unde maşini staţionate pe banda unu blocau inclusiv accesul utilajelor de deszăpezire, strada Brăilei, în Micro 20, unde un şofer şi-a pus tacticos maşina transversal cu o parcare plină de maşini care nu puteau fi scoase de către proprietarii disperaţi ori vizavi de Palatul Justiţiei, spre Centrul de Transfuzii, unde strada a fost ştrangulată de unii şoferi care şi-au lăsat maşinile aproape de mijlocul străzii.

Sunt doar câteva exemple, dar, de departe, dovada de inconştienţă crasă a servit-o un şofer de limuzină, care nu a avut nicio grijă să-şi lase bijuteria pe patru roţi în calea tramvaielor, pe strada Basarabiei, între Domnească şi Mihai Bravu. Mai mult de o oră a tronat autoturismul Audi A4, fără numere de înmatriculare, alături de şinele pe care tramvaiele care mergeau spre Bazinul Nou au îngheţat, la propriu şi la figurat.

În acest timp, poliţiştii locali l-au căutat pe şofer peste tot. Şi la poliţia rutieră şi pe la magazinele din zonă şi chiar la facultate. În cele din urmă, sunat de un prieten, a apărut şi s-a scuzat că nu a avut unde să parcheze.

„Nu am permisul la mine, l-am lăsat acasă la ţară, iar numerele mi le-a luat poliţia. De greşit, am greşit, am să plătesc”, a spus şoferul în culpă, care a fost anunţat că va primi o amendă de 500 de lei şi puncte penalizare. Asta nu îi încălzeşte însă foarte tare pe vatmanii care susţin că zilnic au de-a face cu astfel de situaţii.

„N-ai ce să faci şi aştepţi să vină. Ne mai dăm şi noi jos, mai dăm zăpada, câteodată, dacă avem cu cine, mai mutăm maşina. Pe asta nu am putut-o muta, că e grea. Poliţia vine, îi amendează”, a susţinut unul dintre vatmanii care a aşteptat cu tramvaiul în drum mai mult de jumătate de oră.

Citit 19837 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.