Baterii de GARAJE, în pericol de demolare. Galaţiul va avea PARCĂRI SUPRAETAJATE cu boxe (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Baterii de GARAJE, în pericol de demolare. Galaţiul va avea PARCĂRI SUPRAETAJATE cu boxe (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Primăria municipiului Galaţi caută proiectant pentru prima parcare supraterană pe care vrea să o construiască în oraş. O parcare cu patru etaje, din care unul prevăzut, experimental, cu boxe de depozitare, ar urma să ia locul bateriei de garaje şi parcării betonate aferente blocului R5, de pe strada Roşiori, din Mazepa I.

Contractul cu o valoare estimată de 130.000 de lei fără TVA, pentru „Servicii de proiectare - Faza Studiu de fezabilitate”, a fost postat pe portalul Primăriei. Astăzi este ultima zi de depunere a ofertelor, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Potrivit caietului de sarcini, Primăria doreşte "resistematizarea zonei, astfel încât să se obţină un număr cât mai mare de locuri de parcare pentru riverani. În cadrul construcţiei, la nivelul solului se vor prevedea mici spaţii comerciale pentru comerţul de proximitate, iar în zona subterană spaţiile de parcare vor fi prevăzute cu boxe de depozitare". Parcarea va avea sistem de control acces, în vederea taxării locurilor de parcare şi de depozitare, dar şi monitorizare video.

Ce urmează? Altă parcare!

„Încercăm să descongestionăm partea de jos a cartierului Mazepa, începând de la Ancora până undeva la jumătatea străzii Armata Poporului, pentru că acolo nu pot intra utilajele. Ferească Dumnezeu de vreun incendiu! Şi atunci creăm un debuşeu pentru maşini, prin această parcare. Eu sper din tot sufletul ca anul acesta să avem şi licitaţia de atribuire a lucrărilor la prima parcare supraterană, care va avea boxe de depozitare la un etaj. E o măsură experimentală, ca să vedem care va fi cererea. În funcţie de cum vor merge închirierile pentru astfel de spaţii, vom decide cum le facem pe următoarele”, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Edilul ne-a dezvăluit că se pregăteşte documentaţia pentru o altă parcare supraterană, în Mazepa II: "În partea de sus a cartierului, unde există o altă baterie de garaje, cea de pe strada Română, va fi tot o parcare supraterană, cu două etaje, pentru care urmează să se organizeze achiziţie publică. Zona este înţesată de bănci şi de fiecare dată avem probleme cu cetăţeni care parchează oriunde. Aşa că va fi creată această parcare pentru a deservi zona de bănci şi finanţe, iar după o anumită oră, va deveni parcare rezidenţială”, ne-a precizat primarul.

Citit 26504 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.