"Unda verde" încă nu funcţionează în tot Galaţiul

"Unda verde" încă nu funcţionează în tot Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

"Unda verde" continuă să le dea bătăi de cap gălăţenilor, însă nu numai şoferilor, ci şi pietonilor. Mai multe semafoare montate la trecerile de pietoni din oraş nu funcţionează, iar oamenii sunt nemulţumiţi că au fost cheltuiţi mulţi bani, însă degeaba.

Pe 1 septembrie 2016, Primăria Galaţi a tras linie finală proiectului "Unda verde", implementat de fosta administraţie şi terminat de actuala. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 19.214.544 de lei (cu TVA), din care 18.830.253 de lei ar fi trebuit să reprezinte asistenţa financiară nerambursabilă. Spunem “ar fi trebuit”, pentru că proiectul s-a prelungit cu opt luni peste data la care trebuia să fie gata, decembrie 2015, iar Uniunea Europeană nu a decontat decât cheltuielile făcute până la finalul anului 2015.

Imposibil de trecut strada

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cetăţean care ne-a transmis că, la Inelul de rocadă, traversarea este aproape imposibilă, dat fiind că şoferii nici măcar nu încetinesc, darămite să oprească la trecerea de pietoni. "Dacă ai curaj şi te arunci pe trecere, te lasă şoferii. Dacă stai pe margine, s-ar putea să îmbătrâneşti acolo. Semafor există, dar nu funcţionează. De ce?", ne-a întrebat cetăţeanul.

Primăria spune că, de fapt, sunt mai multe semafoare care nu funcţionează şi explică şi motivele. "Din totalul semafoarelor montate în oraş, sunt câteva care nu funcţionează. Astfel, la intersecţia străzilor Anghel Saligny şi Siderurgiştilor, Anghel Saligny şi Basarabiei, Prundului şi Traian, respectiv, Al. Măcelaru şi Coşbuc, din cauza lucrărilor efectuate în zonele cu pricina, încă nu au fost puse în funcţiune semafoarele. Termenul de execuţie a lucrărilor este primăvara anului 2017, astfel că ne putem aştepta ca de atunci să funcţioneze toate", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Giraţiile au nevoie de timp

"În ceea ce priveşte Inelul de rocadă, intersecţia din Piaţa Energiei şi giraţia de la intersecţia străzilor Nae Leonard şi Basarabiei, aceste semafoare vor fi puse în funcţiune, cel mai probabil, după ce vor funcţiona toate celelalte în oraş. Din cauza traficului intens, este nevoie de o analiză, pentru a vedea cât de utile sunt semafoarele în aceste intersecţii", a conchis purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Citit 5628 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.