Creditorii au ales blana ursului din pădure. Se complică situaţia licitaţiei „palmaresului” FC Oţelul
Foto: Imagine din iunie 2015, când falimentarul FC Oţelul părăsea stadionul care-i poartă numele (Foto Sonia Baciu)

Creditorii au ales blana ursului din pădure. Se complică situaţia licitaţiei „palmaresului” FC Oţelul
Imagine din iunie 2015, când falimentarul FC Oţelul părăsea stadionul care-i poartă numele (Foto Sonia Baciu)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Adunarea Creditorilor a respins propunerea cu preţuri concrete de start a licitaţiei pentru vânzarea mărcii şi a trofeelor FC Oţelul, alegând alta, deocamdată destul de evazivă.

Recuperarea mărcii „Oţelul” şi a trofeelor clubului campion în 2011 de către comunitatea suporterilor gălăţeni devine o operaţiune ceva mai dificilă decât se contura a fi în urmă cu câteva zile. 

Adunarea Generala a Creditorilor a respins valorificarea „palmaresului FC Oţelul” prin licitaţie, la preţul de pornire propus de societatea Sineva Evaluări Arta (marca „Oţelul” - 5.000 euro, trofeele - 3.000 de euro etc), pentru că în oferta Casei de Licitaţie Galeriile Artmark se spune că „se poate obţine pentru totalitatea acestor loturi o valoare de adjudecare de aproximativ 100.000 - 200.000 euro”, mult peste cealalată variantă, conform punctul de vedere trimis de creditorul Direcţia Generală a Finanţelor Publice. 

Astfel, în locul unei propuneri concrete în ceea ce priveşte preţuri de start, s-a ales o alta, în care nu se pomeneşte nimic despre sumele de la care să înceapă licitaţia. Conform informaţiilor primite de la lichidatorul judiciar, în perioada imediat următoare ar trebui ca Artmak să vină cu propuneri în ceea ce priveşte preţurile de start, iar licitaţia se estimează a avea loc spre finalul lunii februarie.

Combinatul a vrut donaţie către oraş

Dintre cei trei creditori care şi-au exprimat punctul de vedere, reprezentanţii combinatului ArcelorMittal au avut o poziţie total diferită de a celorlaţi, una în care a respins organizarea unei astfel de licitaţii. De fapt, Combinatul s-a opus valorificării „palmaresului”, dorind ca acesta să fie donat comunităţii gălăţene. „ArcelorMittal .... NU este de acord cu aprobarea propunerii de valorificare în loturi a bunurilor considerate a 

fi parte a palmaresului clubului de fotbal Oţelul SA, având în vedere valoarea relativ mică de valorificare a acestora în comparaţie cu valoarea lor sentimentală pentru cetăţenii Municipiului Galaţi. ArcelorMittal Galati SA propune ca toate bunurile supuse valorificării, considerate a fi parte a palmaresului Clubului de Fotbal Oţelul SA să fie transferate cu titlu gratuit Municipiului Galaţi”, se precizează în procesul verbal al Adunării Creditorilor. ArcelorMittal a fost minoritar, astfel că propunerea sa nu a fost validată.

Suporter Club Oţelul Galaţi, gruparea înfiinţată de suporterii roşu-alb-albaştri după intrarea FC Oţelul SA în faliment, este entitatea juridică cea mai interesată de a intra în posesia mărcii şi a trofeelor, în condiţiile în care se doreşte a fi continuatoarea campioanei de acum aproape şase ani.

Citit 10501 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.