Gălățenii au protestat împotriva ordonanței vizând grațierea și modificarea Codului Penal (FOTO)
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Gălățenii au protestat împotriva ordonanței vizând grațierea și modificarea Codului Penal (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(61 voturi)

Câteva sute de persoane au participat la protestul organizat la Galați, în fața Palatului Prefecturii, duminică seară. Oamenii au scandat lozinci împotriva proiectului de ordonanță vizând grațierea, au afișat mesaje anticorupție, au aprins lumânări și au fluturat tricolorul.

Protestatarii s-au adunat, treptat, în fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989, începând cu ora 17,00. În timp ce noi grupuri se alăturau mulțimii, oamenii au scandat ”România, trezește-te!”, ”La închisoare, nu la guvernare”, ”Liviu Dragnea nu uita, va veni și vremea ta” sau „DNA să vină să vă ia”.

Oamenii au afișat și pancarte cu diverse mesaje, precum: ”Nu o să vă lăsăm să ne umiliți tocmai prin votul bătrânilor mințiți”, ”Nu acceptăm ca hoții să își dea legi prin care să își salveze hoțiile”, ”De vreți voi să grațiați/ Grațiați pe cei săraci/ Care sunt în pușcărie/ C-au furat pâine-o felie”, ”Noi apărăm democrația, voi, corupția și hoția” sau ”Vrem justiție, nu corupție”.

”Prin participarea la acest protest ne exprimăm îngrijorarea cu privire la o posibilă adoptare a ordonanței grațierii”, a spus Valentin Vasile, unul dintre protestatari.

Apelul pentru participarea la protest s-a făcut pe Facebook. Manifestații similare au avut loc și în alte orașe din țară. Președintele Klaus Iohannis a participat și el la protestul din București, alături de peste 20.000 de oameni.

Modificarea cadrului legislativ în regim de urgenţă şi în lipsa unor analize obiective care să ateste o nevoie socială imperioasă este nejustificată, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) referitor la proiectele de ordonanţă vizând graţierea şi modificările Codului penal, precizând că între infracţiunile graţiate se regăsesc abuzul în serviciu - sub toate formele sale - şi infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie, precum şi cele mai grave forme de evaziune. Potrivit DNA, se dezincriminează în parte şi faptele din dosarul privind nepunerea în funcţiune a barocamerei de la unitatea de arşi a Spitalului Floreasca, "în care s-a produs vătămarea intereselor legale ale unor persoane prin imposibilitatea tratării victimelor dezastrului de la«Colectiv»”. 

Citit 18884 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.