Tone de DROGURI, pregătite de lansare pe piaţa românească

Tone de DROGURI, pregătite de lansare pe piaţa românească
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Stupefiante variind de la "accesibila" marijuana la drogurile scumpe, de mare risc, de genul heroinei sau cocainei au fost confiscate cu tonele, în cursul anului trecut, pe teritoriul României. Peste 3.000 de persoane au fost puse sub acuzare pentru trafic de droguri, numărul total al grupărilor care aduceau şi comercializau stupefiante, care au fost destructurate oficial, ajungând la 75.

România a depăşit demult statutul de ţară de tranzit pentru droguri, devenind o zonă unde consumul se practică la scară largă, atât din punct de vedere al cererii, cât şi al diversităţii substanţelor. O dovedesc cifrele, atât în privinţa cantităţilor capturate în cursul anului trecut, cât şi al numărului de persoane implicate în reţelele de transport şi distribuire pe piaţa românească. Potrivit unui raport oficial a Poliţei Române, anul trecut, aproape şase tone de droguri, de la cele considerate uşoare şi clasificate în categoria "de risc" până la cele "grele" au fost identificate şi confiscate. Au fost necesare peste 800 de acţiuni şi 1.700 de percheziţii domiciliare pentru ca ofiţerii Antidrog să poată proba activitatea a nu mai puţin de 75 de grupări care făceau bani grei din comerţul cu "moartea albă".

"În cauzele instrumentate, 3.222 de persoane au fost cercetate, dintre care 867 au fost reţinute, faţă de 773 de persoane fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar faţă de alte 314, măsura controlului judiciar. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 5.907 kilograme de droguri, dintre care 2.782 de kilograme de droguri de mare risc, 3.124 de kilograme de droguri de risc şi 20.077 de comprimate", se arată în bilanţul Poliţiei Române.

Cea mai mare captură de droguri realizată pe teritoriul României a vizat mai mult de un sfert din cantitatea totală confiscată anul trecut. În cursul lui 2016, în România a fost capturată, la Constanţa, cantitatea de 2,6 tone de cocaină, ascunsă în podeaua a patru containere venite din Columbia şi care trebuiau să ajungă în Olanda. Şase membri dovediţi ai grupării internaţionale, care alegeau transportul transoceanic pentru a evita detectarea drogurilor prin metodele clasice, au fost arestaţi preventiv la capătul a şase luni de anchetă. Valoarea de piaţă a cocainei descoperite în containere era, potrivit estimărilor, de peste 625.000.000 de euro.

Citit 9424 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 01:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.