Licitație CARITABILĂ la Școala nr. 17 din Galați. Elevii și-au vândut tablourile pentru a ajuta o învățătoare
Foto: Foto Teodora Miron

Licitație CARITABILĂ la Școala nr. 17 din Galați. Elevii și-au vândut tablourile pentru a ajuta o învățătoare
Micuții pictori, îndrumați de pictorul Laurențiu Popa, au muncit cu multă dragoste pentru realizarea tablourilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gest impresionant făcut de cadrele didactice și elevii Școlii nr. 17 din Galați. 31 de tablouri, realizate de elevii unității de învățământ, membri ai Cercului de Pictură Rembrandt, dar și de pictorul Laurențiu Popa, coordonatorul Cercului de Pictură, au fost donate pentru a fi vândute la licitație. Totul pentru a strânge bani pentru a o ajuta pe învățătoarea Nicoleta Marin, învățătoare a Școlii nr. 17.

Învățătoarea Nicoleta Marin a fost operată recent pe cord, o intervenție chirurgicală costisitoare, mai ales pentru un cadru didactic, iar acum are nevoie de bani pentru tratamentul recuperator. Învățătoarea este internată acum într-un spital din Brașov, dar la evenimentul organizat de Școala nr. 17 a participat fiul femeii. ”Este un gest impresionant. Nu i-am spus nimic mamei pentru că ne-a fost teamă să nu o afecteze emoțional. O să afle însă și se va bucura, cu siguranță.  Este un gest impresionant făcut de elevii și colegii mamei mele, un gest la care nu m-am așteptat. Le mulțumesc pentru gestul frumos”, ne-a declarat, emoționat, Alexandru Marin, fiul învățătoarei.

Emoțiile au crescut și mai mult în momentul în care licitația a început. Totul a fost organizat ca la carte: catalog cu tablourile scoase la vânzare,  numere pentru licitat și prețuri de pornire pentru fiecare tablou. Sala în care s-a organizat licitația s-a dovedit neîncăpătoare, ceea ce a arătat faptul că dragostea pentru învățătoarea Nicoleta Marin este mare. ”Ne-am organizat mai greu, abia după ce doamna învățătoare s-a operat. Acum are nevoie însă de recuperare, așa că am decis să facem această licitație. Și asta pentru că Nicoleta Marin este o învățătoare de excepție, o colegă minunată și o mamă deosebită, care are nevoie de inimile noastre pentru inima dumneaei”, ne-a explicat Anca Barbu, directorul Școlii nr. 17.

Micuții pictori, îndrumați de pictorul Laurențiu Popa, au muncit cu multă dragoste pentru realizarea tablourilor și s-au arătat foarte încântați de faptul că pot da o mînă de ajutor pentru învățătoarea Marin. Prețurile de pornire ale tablourilor au variat între 20 și 100 de lei, iar părinții elevilor și colegii învăţătoarei au licitat pentru fiecare operă în parte. Pe lângă tablourile copiilor, la licitație s-au putut cumpăra și câteva tablouri realizate chiar de pictorul Laurențiu Popa.

Pregătirile au fost minuţioase

Toți banii strânși la licitație vor ajunge la învățătoarea Nicoleta Marin, iar cei care vor să o ajute pentru a se întoare la catedră pot face donații în contul RO49BACX00000031733320000 deschis la UniCredit Tiriac Bank pe numele Marin Nicoleta.

Citit 7372 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2023 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.