Reţea de droguri pentru elevii din liceele gălăţene

Reţea de droguri pentru elevii din liceele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Reţea de traficanţi de droguri destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi.

Procurorii, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au organizat, pe 1 martie, un flagrant, în urma căruia au fost prinse două persoane L.A.R. şi T. A., care s-au aprovizionat cu doze de marijuana de la inculpatul A.G.

În paralel, anchetatorii au făcut şi 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor reţelei, unde au fost găsite şi ridicate peste 280 de grame de marijuana (constituită din 228 de doze, marijuana vrac şi ţigarete confecţionate artizanal), patru cântare de mare precizie utilizate pentru porţionarea drogurilor, cinci grindere utilizate pentru optimizarea marijuanei, trei comprimate ecstasy, precum şi 800 de euro şi 4.000 de lei, bani proveniţi din vânzarea drogurilor.

Conform anchetatorilor, în perioada decembrie 2016 – 1 martie 2017,  pe raza municipiului Galaţi, a acţionat o reţea de traficanţi de droguri de risc, formată din inculpaţii majori A.G., T.A., L.A.R., P.M.G., E.A. E. şi I.A.G. şi din inculpaţii minori B.A.S. şi P.E.C.

„Inculpaţii au procurat, transportat, deţinut importante cantităţi de produse cannabice sub formă de marijuana, pe care le-au comercializat, în special, către consumatori din mediul şcolar preuniversitar, drogurile fiind consumate de către grupuri de elevi, fie în incintele unităţilor şcolare, fie în imediata apropiere a acestora”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma acţiunilor, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor şase inculpaţi majori, iar faţă de inculpaţii minori s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Ulterior, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, pentru o durată de 30 de zile, propunere aprobată de judecători.

Acţiunea a fost desfăşurată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Galaţi precum şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 20197 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.