Un nou dosar pentru şoferul care a ucis doi copii la Folteşti

Un nou dosar pentru şoferul care a ucis doi copii la Folteşti
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ivanciu Corcioveiu, şoferul care a ucis doi copii în urma accidentului din septembrie 2016, petrecut pe raza localităţii Folteşti, a fost trimsi în judecată într-un alt dosar. Este vorba despre dosarul în care Corcioveiu a semnat un acord de recunoaştere, iar procurorii i-au propus o pedeapsă de trei ani cu suspendare, pentru conducere fără permis.

După ce judecătorii au respins acordul de recunoaştere, dosarul s-a întros la Parchet. Acum s-a întocmit un rechizitoriu, iar Corcioveiu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor.

Alături de Corcioveiu au mai fost trimişi în judecată Silviu Daniel Stan, lucrător de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Măstăcani, pentru  abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, dar şi Costel Vieru, acuzat de participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

În rechizitoiul întocmit de procurori se arată că, pe 20 august 2016, inculpatul Ivanciu Corcioveiu a urcat la volanul unui autoturism şi, pe fondul vitezei excesive, a derapat într-o curbă, în apropierea localităţii Viile, răsturnându-se într-un şanţ. În maşină mai erau încă două persoane, care au fost rănite în urma accidentului. Deşi nici şoferul nu a scăpat nevătămat, acesta a părăsit locul accidentului, luând plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului şi documentele acestuia.

Imediat după producerea accidentului, Corcioveiu a încercat să o determine, prin ameninţare, pe una dintre fetele aflate în maşină să nu dea declaraţii organelor de urmărire penală. Corcioveiu, care se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului, a fost ajutat de poliţistul Silviu Daniel Stan, care l-a sfătuit să caute o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul. Ulterior,  poliţistul l-a dus pe Corcioveiu, cu maşina poliţiei, acasă la Costel Vieru, acesta declarând ulterior în mod mincinos organelor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor că el condusese autoturismul la momentul producerii accidentului.

Mai mult, procurorii îl acuză pe poliţist că nu a intervenit în interesul conservării probelor, omisiune ce a avut drept consecinţă îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Ivanciu Corcioveiu.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Târgu Bujor în vederea efectuării procedurii de cameră preliminară şi judecării cauzei.

Citit 7315 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.