Şedinţă extraordinară a Consiliului Local | Decizii de 13,2 milioane de euro, votate în zece minute
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Şedinţă extraordinară a Consiliului Local | Decizii de 13,2 milioane de euro, votate în zece minute
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doar zece minute, atât a durat şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local. În absenţa primarului Ionuţ Pucheanu, care se afla la întâlnirea cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi au fost aprobate foarte rapid.

Lipsa edilului a fost suplinită, însă, de city managerul Marius Humelnicu, care a propus un amendament la proiectul privind „Resistematizare drum DN2B Tirighina”, precizând că segmentul vizat a fost trecut în administrarea Consiliului Local, motiv pentru care s-a transformat din drum naţional în strada Brăilei. Noroc că viceprimarul PSD Sorin Enache a intervenit asumându-şi amendamentul, pentru că city-managerul nu are dreptul să propună aşa ceva.

Ce s-a aprobat

Aleşii au dat undă verde resistematizării şoselei de intrare în oraş dinspre Tecuci şi a sensurilor giratorii, investiţie în valoare de 37.267.730 de lei, care ar urma să fie realizată în 24 de luni.

Acelaşi termen este prevăzut şi în proiectul „Sistematizare zona Colegiului Naţional Mihail Kogălniceanu” - arteră de acces, loc de joacă, spaţii verzi, spaţii de socializare şi locuri de parcare - investiţie de 7.025.970 de lei.

În unanimitate a fost votat şi studiul de fezabilitate la obiectivul „Construire parcare multietajată zona Mazepa I, aferentă bloc R5”, cu o valoare de 12.155.519 de lei.

Bani pentru sport şi transport

Aleşii au aprobat şi compensaţia rezultată din diferenţa de tarif pentru contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local prin concesiune în municipiul Galaţi, pe 2015. Ce s-a întâmplat? Strategia privind transportul public local stabileşte preţurile unitare pe kilometru parcurs, pentru autobuze, tramvaie şi troleibuze, pe durata contractului de delegare a serviciului de transport.

Pentru evitarea supra sau subcompensării, la expirarea contractului trebuie făcută regularizarea compensării totale, preţul unitar pe kilometru parcurs trebuind să facă obiectul unui audit tehnico-economic şi de eficienţă. Astfel, în urma auditului realizat de Pricewaterhouse Coopers, a rezultat că, pentru perioada 9 mai - 31 decembrie 2015, SC Transurb a primit în completare o sumă de 121.555 de lei, şi o compensaţie de 2.428.060 de lei pentru perioada 1 ianuarie - 8 mai 2016, sume cu care aleşii au fost de acord.

Şi tot prin vot, finanţarea totală acordată cluburilor sportive se ridică la suma 751.698 de lei pe lună.

În final, deciziile aleşilor însumează peste 13,2 milioane de euro.

Citit 6783 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.