A început distribuirea BILETELOR DE TRATAMENT pentru pensionari

A început distribuirea BILETELOR DE TRATAMENT pentru pensionari
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Casa Judeţeană de Pensii Galaţi a dat startul distribuirii primelor bilete de tratament. Prima serie din acest an a început vineri, 10 martie, şi le-a oferit vârstnicilor 110 bilete, în şapte staţiuni: Covasna, Amara, Lacu Sărat, Nicolina, Pucioasa, Sărata Monteoru şi Geoagiu Băi.

Pentru anul 2017, tariful maxim acceptat este de 1.388 lei pe bilet la categoria două stele şi 1.452 la trei şi patru stele. Durata unei serii este de 16 zile, iar preţul biletului de tratament balnear va cuprinde tariful pentru 12 zile de tratament.

Pensionarii vor achita însă doar 50 la sută din pensia brută, nu netă, cum a fost până în 2015. Mai mult decât atât, pensionarii care lucrează cu contract de muncă vor plăti şi 50 la sută din salariul brut pe care îl câştigă la locul de muncă.

De asemenea, se percep tarife diferite pentru însoţitorii persoanelor bolnave, care până acum beneficiau de gratuitate. Astfel, "în cazul persoanelor care nu sunt asigurate sau pensionari ai sistemului unitar de pensii publice, dar însoţesc titularul în calitate de soţ/soţie sau copil, se achită preţul integral al biletului de tratament balnear".

Cine poate primi bilete gratuite

De gratuitate se bucură doar pensionarii de invaliditate, veteranii de război, pensionarii care au fost persecutaţi politic, persoanele cu handicap, dar şi persoanele care au suferit accidente de muncă şi li s-au recomandat cure balneare.

Beneficiarii de bilete de tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate activat la medicul de familie şi să cunoască codul pin. Pacienţii asiguraţi care nu posedă card de sănătate se vor prezenta cu trimitere de la medicul de familie, precum şi cu adeverinţa eliberată de către Casa Judeţeană de Sănătate.

Pentru a beneficia de un bilet de tratament, pensionarii trebuie să depună la Casa Judeţeană  de Pensii: cerere tip; copie după actul de identitate, talonul de plată a pensiei, în original sau copie; biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie şi original).

Citit 9290 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2017 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.