Imprimă această pagină

Cine vânează componente auto de la MAȘINILE gălăţenilor. Doi HOȚI au fost prinşi
Foto: Sursa foto: IJJ Galaţi

Cine vânează componente auto de la MAȘINILE gălăţenilor. Doi HOȚI au fost prinşi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi gălăţeni au fost reţinuţi, zilele trecute, după ce au fost prinşi sustrăgând componente auto ale unor maşini parcate pe raza municipiului. În ultima perioadă, de la mai multe maşini parcate în oraş au dispărut capace de roţi sau oglinzi retrovizoare.

Cu o floare nu se face primăvară, dar prinderea chiar şi a unui hoţ de maşini poate fi un început dătător de speranţă pentru gălăţenii care au avut ghinionul să-şi găsească autoturismele vandalizate în faţa blocului. De cele mai multe ori, norocul rămâne singura premisă care poate sta la baza limitării fenomenului. De asta s-a bucurat un gălăţean care locuieşte pe strada Barboşi din Micro 17, care la finele săptămânii trecute l-a observat pe hoţ de la balcon, chiar în timp ce intrusul scotocea prin maşina uitată cu portierele descuiate. Un apel la 112, dublat de sosirea rapidă a unui echipaj de jandarmi au făcut posibilă reţinerea pe loc a infractorului, un bărbat de 33 de ani. Individul a susţinut că e la prima abatere de acest gen.

„Bărbatul a declarat că trecea prin zonă şi a văzut o parcare slab luminată, motiv pentru care a încercat portierele maşinilor. După ce s-a deschis portiera celui de-al doilea autoturism verificat, bărbatul şi-a aprins lanterna şi a început să caute în interior, în speranţa că va găsi bunuri de valoare. La controlul corporal efectuat, jandarmii au găsit în borsetă un termometru de ambient al maşinii şi un spray”, a precizat slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Goana după componente auto l-a costa libertatea şi pe un gălăţean de 30 de ani, prins tot de jandarmi. Având asupra sa două jante de Audi, a căror provenienţă nu a putut-o lămuri decât prin nişte explicaţii necredibile, individul a ajuns la poliţie, unde s-a stabilit că un set de patru jante fusese furat de acesta din curtea unui imobil de pe strada Română, cu o noapte înainte. Nu doar capacele de maşină fuseseră în atenţia tânărului, care mai dăduse o spargere şi la un magazin din apropiere.

"În aceeaşi noapte, bărbatul, prin forţarea geamului de la toaletă, a intrat într-o societate comercială aflată pe strada Alexandru Cernat, de unde a sustras un radiocasetofon şi mai multe accesorii de la un aspirator", a precizat subinsp. Andreea Rogojină, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Bunurile au fost recuperate, iar suspectul a fost dus în faţa instanţei, care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru a verifica dacă cei doi se mai fac vinovaţi şi de comiterea altor furturi de acest gen.

Citit 6857 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:55

Mariana Constandache