Teoria haosului, varianta Bacalbaşa. Terminatorul bunului simţ

Teoria haosului, varianta Bacalbaşa. Terminatorul bunului simţ
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Nicolae Bacalbaşa şi-a dat din nou în stambă. Într-un interviu acordat celor de la Adevărul, deputatul PSD o face mai lată decât e Dunărea la Galaţi. Evident, toate cele spuse de Bacalbaşa nu puteau trece fără să fie analizate aici, la rubrica Pamflet. Doar se ştie că "le purtăm zâmbetele" celor care dau cu bâta în baltă.

Sigur nu sunt declaraţii inventate?

În mod curent, la rubrica Pamflet inventăm declaraţii. Ele au darul de a articula teoriile pe care cei luaţi în vizor nu le rostesc, dar foarte probabil le gândesc. Cu Bacalbaşa, nici dacă ne-am folosi toată imaginaţia de care suntem capabili nu am putea inventa declaraţii care să aibă efecte mai puternice decât cuvintele pe care el însuşi le foloseşte. Dacă interviul nu ar fi fost filmat, am fi putut jura că sunt declaraţii inventate.

1. "O lovitură de stat tipică, unde s-a demonstrat că incendierea clubului Colectiv a fost criminală şi că s-a folosit un accelerator de combustie".

2. "Manipularea din Piaţa Victoriei este a doua imensă cacealma istorică care li s-a tras românilor, după terorişti şi după Revoluţie. După părerea mea au fost agenturi străine care au manipulat şi au fost multinaţionale unde oameni au fost obligaţi să se ducă şi să vină cu poză că au fost acolo".

3. "În momentul în care a venit CDR-ul şi ţărăniştii au pus mâna pe Sănătate, la Galaţi, dacă se împărţeau arme, sigur că nu intram în politică ci puneam mâna pe mitralieră ca să mă ocup de țărănişti. Şi un ciomag ca să le dau la ceafă era bun".

Sincer, domnule Bacalbaşa, suntem invidioşi. Puteam să ne străduim o viaţă şi tot nu reuşeam să inventăm declaraţii mai halucinante.

Bibliotecarii reacţionează: au mutat cărţile lui Bacalbaşa la secţiunea "Umor"

Primii care au reacţionat în urma apariţiei interviului cu Bacalbaşa au fost bibliotecarii din ţară. Fără să stea pe gânduri, aceştia au mutat cărţile scrise de Bacalbaşa la secţiunea "Umor", subsecţiunea "Involuntar". "Este decizia firească. Nu a citit nimeni cărţile lui Bacalbaşa, deci le-am pus şi noi pe unde am nimerit. În mod normal, le cer angajaţilor să citească cărţile înainte să le pună pe categorii, însă în cazul domnului Bacalbaşa nu am avut inimă să pedepsesc vreun angajat. Şi aşa sunt plătiţi cu salarii de mizerie, dacă ar mai fi nevoiţi să facă şi muncă de mizerie... Deci l-am mutat pe Bacalbaşa într-o secţiune în care credem noi că e mai potrivit", a declarat directorul Bibliotecii Centrale Universitare Iaşi, Marcel Sâmbure.

Cereri de prietenie din partea simpatizanţilor ISIS

După interviu, în mod ciudat, Nicolae Bacalbaşa a început să primească cereri de prietenie pe Facebook din partea mai multor simpatizanţi ISIS. "E normal, încearcă să îşi creeze un grup. Pasiunea pentru arme şi pentru uciderea oamenilor nevinovaţi îi apropie pe oameni, s-a demonstrat încă o dată", a declarat şeful ISIS România, Abdul Rajah.

Nicolae Cacalbaşa

Pamflet în versuri

Partidule! (imperativ gang-bang) Submarin Cosorescu

Partidule schilod şi fleţ şi parazit şi inutil,/

te-ntreb frumos, corect şi scurt, cu mult efect şi cu temei:

de ce mănânci atât rahat? de ce eşti slut şi mercantil?

ce (n)-ai la trup? ce (n)-ai la cap? ce detrimentul mă-tii vrei?

vrei să te duc la destrămat? să te belesc? să te-mpăiez?

nu-ţi şade bine-n pielea ta? vrei zeghe? pliuri? ecosez?

Mai ai oleacă şi termini de năruit şi de furat

tot ce s-a strâns în mii de ani pe-acest meleag prea răbdător

cu de-alde tine: îmbufnaţi de aroganţă-n lung şi-n lat!

ai dovedit că eşti găman, ridicul, fante şi farsor!

Partidule, te rog frumos, ia-ţi tălpăşiţa şi dispari,

toţi sunt scârbiţi de hazul tău: şleahtă de cinici şi tâlhari!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Reacţii. Scriitorii şi psihiatrii: "Ţineţi-l în politică!"

Uniunea Scriitorilor din România şi Asociaţia Internaţională a Psihiatrilor sunt singurele structuri de bun-simţ care se bucură că Nicolae Bacalbaşa e în politică. Normal, cele două entităţi se bucură că în acest fel nu au de a face cu personajul.

"Gândiţi-vă că dacă nu ar fi în politică ar avea mult timp liber şi s-ar putea reapuca de scris. Şi aşa a făcut mult rău literaturii, dar măcar se limitează cât de cât numărul de pagini scrise de el. Gândiţi-vă că acele cărţi ar fi tipărite pe hârtie groasă, lucioasă, care nici nu poate fi folosită în caz de urgenţă intimă la WC", a declarat purtătorul de cuvânt al Uniunii Scriitorilor, Relu Păstârnac.

Şi psihiatrii au motive de bucurie. "Ar fi încă un pacient pentru care nu am găsi soluţii. Sunt boli şi boli. Pentru unele am găsit remedii, pentru altele nu. Ce are Bacalbaşa nici măcar nu există în lumea medicală, e un caz aparte, care, din punctul meu de vedere nu are rezolvare. E mai bine să stea în politică, pentru că nu vrem să avem de-a face cu aşa ceva", a spus psihiatrul Alin Napoleon.

Uniunea Sâcâitorilor

Efecte. Gălăţenii, optimişti: "Măcar e la Bucureşti"

Tot răul spre bine. Faţă de precedentul ciclu electoral, când Nicolae Bacalbaşa ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului, acum e în Parlamentul României. Deşi este o poziţie superioară, Bacalbaşa poate face mai puţăin rău de la Bucureşti decât de la Galaţi. "Măcar a plecat de aici. Încă ne poate distruge, dar cred că mijloacele pe care le are acum la îndemână nu produc atâtea efecte ca cele pe care le avea ca preşedinte CJ", a spus Ion Busuioc, gălăţean.

Deportatul Bacalbaşa

 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 9427 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.