Britanicii vor să vină la Damen Galaţi şi după BREXIT | O altă NAVĂ-PREMIERĂ lansată la apă
Foto: Prima navă pentru piaţa regenerabilelor off-shore construită la Galaţi | Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Britanicii vor să vină la Damen Galaţi şi după BREXIT | O altă NAVĂ-PREMIERĂ lansată la apă
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Bibby Marine Services Ltd face parte dintr-o companie britanică înfiinţată cu 210 ani în urmă, la Liverpool. A comandat la Damen Galaţi o navă dintr-o nouă generaţie, destinată construirii şi întreţinerii turbinelor eoliene off-shore din Marea Nordului. Nava, lansată ieri, le-a plăcut foarte mult. Şi dacă nici britanicii nu mai ştiu ce e aia o navă bună, atunci cine să mai ştie?

Damen Galaţi, cel mai mare şantier naval din cadrul grupului olandez Damen, a lansat, ieri, prima navă de tip „Service Operations Vessel” construită vreodată la Galaţi - „Bibby Wavemaster 1”, destinată întreţinerii turbinelor eoliene off-shore. Clientul, compania Bibby Marine Services Limited, o va utiliza pentru a sprijini dezvoltarea viitoarelor parcuri eoliene, precum şi a altor proiecte de operare şi mentenanţă (O&M) în Marea Nordului.

Stephen Blaikie, CEO-ul Bibby Marine Services Ltd, s-a declarat încântat de colaborarea cu şantierul naval din Galaţi şi le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în acest proiect-premieră pentru navaliştii gălăţeni: „Este prima dintr-o nouă generaţie de nave, destinate construirii şi întreţinerii turbinelor eoliene. Cu toţii aţi pus umărul la realizarea şi construcţia unui nou tip de navă, special pentru transferul şi cazarea personalului off-shore, în scopul maximizării timpului de lucru şi siguranţei personalului. În ultimul an, noi am vizitat şantierul de câteva ori. Am fost impresionaţi de abilităţile, de sârguinţa şi munca prin care v-aţi asigurat că nava depăşeşte aşteptările noastre. Vă mulţumesc”, a spus britanicul.

"La Galaţi, of course"

„Suntem foarte satisfăcuţi de navă. Intrăm pe piaţa acesta, de întreţinere şi de construcţie a turbinelor eoliene şi intenţionăm să construim şi alte nave”, a continuat Stephen Blaikie. „Tot la Galaţi?”, l-am întrebat. „Of course!”. „Şi cum rămâne cu Brexitul, nu va afecta relaţia de afaceri cu Galaţiul? - a fost următoarea întrebare. „Evident, moneda în care operăm va fi afectată, dar britanicii sunt o naţiune foarte pragmatică şi vom face un succes din Brexit, care nu va afecta afacerile noastre pe termen lung”, a încheiat CEO-ul companiei Bibby Marine Services.

„Suntem la sfârşitul primului trimestru din 2017 şi ne putem mândri cu livrarea a zece nave şi cu zece lansări de la începutul anului. În aceste zile urmează să fie contractate încă trei nave de dimensiuni medii (una de cercetare şi două de transport pasageri), care se adaugă la portofoliul deja existent. Mai avem în construcţie o a doua navă din această serie, dar în funcţie de dezvoltarea pieţei şi de finalizarea contractelor cu clientul final, vom începe să montăm nava şi să o lansăm. Probabil că lucrul acesta se va întâmpla cel mai târziu la începutul anului viitor”, a spus şi Florin Spătaru, directorul de Resurse Umane şi Afaceri Corporatiste al Damen Galaţi.

Citit 16257 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.