ATENŢIE! Controale pe legea fumatului. Viciul şi comerţul cu ţigări pot aduce amenzi usturătoare
Foto: Vânzarea ţigărilor către minori este ilegală

ATENŢIE! Controale pe legea fumatului. Viciul şi comerţul cu ţigări pot aduce amenzi usturătoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Atrecut mai bine de un an de zile de la modificarea Legii 349/2002, prin care se interzice fumatul în spaţiile publice, dar şi în parcurile de copii şi alte locaţii asemănătoare. Cu toate acestea, încă sunt mulţi cei care uită de prevederile legale şi pun viciul mai presus de orice.

Tocmai de aceea, poliţiştii locali au intensificat controalele atât la agenţii economici care desfăşoară activităţi de bar, cât şi la societăţile care comercializează ţigări. Mai mult, în această perioadă a anului poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au verificat şi unităţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în apropierea instituţiilor de învăţământ. În doar două zile oamenii legii au aplicat un număr şase sancţiuni contravenţionale agenţilor economici care au fost depistaţi că vindeau ţigări la bucată. Conform purtătorului de cuvânt de la Poliţia Locală Galaţi, Aurelia Matei, valoarea totală a amenzilor aplicate a ajuns la 30.000 de lei.

„Trebuie precizat că, persoanele juridice care încalcă legea 349/2002 – actualizată, riscă sancţiuni, după cum urmează: 5.000 de lei la prima abatere, amendă contravenţională de 10.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere, iar săvârşirea unei noi contravenţii se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 de lei, plus sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, ne-a explicat Aurelia Matei.

De la începutul anului, în baza legii 349/2002 – actualizată, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au încheiat un număr de 140 de procese verbale, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 38.250 de lei.

În 2016, poliţiştii locali, pentru nerespectarea prevederilor legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.900 de lei. Cele mai multe dintre amenzi au fost aplicate unor persoane fizice care fumau în locaţii, precum: spaţii de joacă pentru copii, unităţi de învăţământ, staţii de autobuz, pieţe agroalimentare sau scări de bloc.

De la începutul anului, poliţiştii locali din Galaţi au încheiat 140 de procese verbale, valoarea sancţiunilor fiind de 38.250 de lei.

Citit 4364 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2017 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.