TÂRG de oferte educaţionale. Peste 4.000 de locuri pentru admiterea la liceu

TÂRG de oferte educaţionale. Peste 4.000 de locuri pentru admiterea la liceu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cea de-a XVII-a ediţie a Târgului de oferte Educaţionale "Cariera" se va desfăşura, astăzi şi mâine, în holul Universităţii "Dunărea de Jos". Deschiderea oficială va avea loc la ora 10,00, după care liceele şi şcolile profesionale îşi vor prezenta oferta pentru clasa a IX-a.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). Pentru anul şcolar următor, elevii care termină gimnaziul vor putea opta pentru 4.072 de locuri la clasa a IX-a la liceu, împărţite în 62 de clase la filiera teoretică, 75 de clase la filiera tehnologică şi nouă clase la filiera vocaţională. Viitorii absolvenţi de gimnaziu vor avea, de asemenea, la dispoziţie încă 36 de clase la  şcolile profesionale.

Sunt aşteptaţi să participe toţi cei peste 4.900 de elevi aflaţi în  prezent în clasa a VIII-a, alături  de părinţi, diriginţi, profesori şi psihologi şcolari. Aceştia vor putea urmări prezentările liceelor, vor primi materiale promoţionale şi vor putea discuta cu elevii şi profesorii de la unităţile de învăţământ pentru care vor opta. Vor primi informaţii despre competenţele pe care le vor dobândi dacă urmează un anumit profil sau specializare, care sunt diplomele şi atestatele pe care le vor obţine la finalul studiilor şi care sunt opţiunile de carieră în viitor, axate fie pe continuarea studiilor fie pe integrarea pe piaţa muncii.

De asemenea, vor putea afla informaţii despre "viaţa de liceu", despre acţiunile extraşcolare, despre proiectele în care sunt implicate liceele, despre cluburile care le oferă şanse să-şi dezvolte pasiunile.

Fiecare liceu va avea un moment propriu de promovare, în care, utilizând teatrul, muzica, dansul sau ateliere practice pentru demonstrarea unor abilităţi, va încerca să descrie într-un mod cât mai original identitatea şcolii şi lucrurile care îl deosebesc de celelalte unităţi de învăţământ din peisajul educaţional gălăţean.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională va oferi fiecărui diriginte de la clasa a VIII-a "Ghidul de orientare şcolară", broşura în care elevii şi părinţii vor găsi, pe lângă oferta educaţională, o serie  de instrumente concepute de psihologii şcolari care-i vor sprijini în procesul de autocunoaştere şi de alegere a unor opţiuni cât mai apropiate de capacităţile şi aptitudinile lor.

Târgul de oferte educaţionale s-a desfăşurat deja ieri în celelalte oraşe ale judeţului, la Tecuci, Bereşti şi Tg. Bujor.

Citit 4872 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.