Gălăţenii ”înoată” în NĂMOL pe strada Tecuci. REACȚIA autorităţilor (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Corina Dobre

Gălăţenii ”înoată” în NĂMOL pe strada Tecuci. REACȚIA autorităţilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ploile din ultimele zile au transformat strada Tecuci, unde echipe de muncitori şi utilaje lucrează, de câteva luni, la modernizarea acesteia, într-o adevărată mlaştină, care face aproape imposibilă circulaţia pietonilor şi autoturismelor celor care locuiesc în zonă.

Mai mulţi gălăţeni care locuiesc pe Tecuci, în apropierea intersecţiei cu strada Alexandru Cernat, ni s-au plâns că abia mai pot ieşi din curţi pentru a-şi duce copiii la şcoală sau pentru a merge la serviciu. Mai mult, circulaţia pe drumul transformat în şantier în lucru este un adevărat calvar pentru oamenii de toate vârstele, întrucât aceştia trebuie să se lupte, indiferent că sunt cu maşina sau pe jos, să nu rămână împotmoliţi în nămolul care, în unele zone, depăşeşte cu mult glezna fiecăruia.

Ieri, în jurul orei 10,30, pe strada Tecuci puteai merge în siguranţă, fără să faci echilibristică printre maldărele de nămol şi să rişti să-ţi rupi gâtul la propriu, alunecând, doar dacă erai echipat corespunzător, cu cizme din cauciuc! Amabil, unul dintre muncitorii din zonă, ne-a însoţit câţiva metri, pentru a ne spune că pe strada Tecuci lucrează mai multe societăţi şi că nimeni nu se face vinovat că ploaia a transformat strada, şi-aşa găurită şi prăfuită, într-o mlaştină din care ai impresia că nu mai poţi ieşi.

Nimic de comentat cu privire la şantierul în lucru, fapt acceptat de altfel de toţi cei care locuiesc pe porţiunea afectată. Oamenii le solicită însă autorităţilor să ia măsuri astfel încât accesul în curţi să nu mai fie o problemă, iar circulaţia pe stradă să se desfăşoare în condiţii decente, pe anumite porţiuni. "Suntem conştienţi că se lucrează, că inevitabil este mult praf, sunt maldăre de pământ şi accesul este îngreunat din această cauză. Dar avem nevoie să fim ajutaţi să putem circula, mai ales după aceste ploi, care au transformat complet strada. Sunt persoane cu probleme de sănătate, care abia se pot deplasa, sunt copii care merg la şcoală şi cu greu pot merge prin nămolul acesta. Sunt şi oameni pentru care accesul în curte este foarte dificil", ne-a spus unul dintre gălăţenii care locuiesc pe strada Tecuci.

Primăria promite să ia măsuri

La sesizarea "Vieţii libere", reprezentanţii municipalităţii au dat asigurări că vor dispune rezolvarea problemelor semnalate de către cei care locuiesc în apropierea intersecţiei străzilor Tecuci şi Alexandru Cernat. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raluca Ardean, ne-a declarat că probleme similare au fost sesizate şi în zona Pieţei Centrale, unde, de curând, s-a turnat pietriş pentru a facilita accesul oamenilor.

Citit 9013 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2016 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.