Locuitorii din BARBOȘI cer ca Primăria să le asigure condiţii de oraş

Locuitorii din BARBOȘI cer ca Primăria să le asigure condiţii de oraş
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu au trecut nici trei săptămâni de când reporterii "Vieţii libere" au fost în Barboşi, iar sesizările încep, iarăşi, să curgă. Fie că este vorba de gunoaiele aruncate aiurea, de străzile făcute din pământ şi nu din asfalt, ori de trecerile peste calea ferată, care pun în pericol viaţa oamenilor, gălăţenii din acel cartier s-au săturat şi vor ca administraţia locală să ia măsuri.

Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări din partea unor locuitori ai cartierului Barboşi, cu privire la infrastructura precară din zonă. "Ce ne facem cu accesul către Tirighina? Cei ce locuiesc dincolo de gară (peste linii) au un singur pasaj la care oamenii nu au posibilitatea de a ajunge pe motiv că este foarte mult de mers, drumul deplorabil, etc. Aşa că toţi locuitorii ajung la gara traversând liniile de cale ferată, trecând pe sub vagoanele de tren sau peste. Sunt copii mulţi care sunt nevoiţi zilnic să escaladeze vagoanele şi liniile de cale ferată. Cu asta ce facem? Un pasaj de la gară spre drumul ăla nu se poate construi? Îl invităm pe dl primar să sară vagoanele să vedem ce face. Copiii şi oamenii sunt zilnic în pericol", ne-a transmis Beatrice Grigoraş. 

Cartierul fără speranţă

Adrian Octavian Fotache, un alt cetăţean care locuieşte în zona de peste liniile de cale ferată din Barboşi, ne-a scris în speranţa că Primăria îi va asculta doleanţele. "Nu mai ştim cui să ne adresăm. Mereu ni se promit lucruri, dar nu se întâmplă nimic. Gunoiul nu îl ridică nimeni, şi când îl ridică îl ia cu tot cu pământ, de dăm în gropi după. Ne-am săturat. Chiar nu poate interveni nimeni pentru noi?", ne-a spus, exasperat, bărbatul . 

Investiţii într-o reţea de canalizare

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei ne-au explicat că vor fi făcute investiţii în infrastructura cartierului, pe fonduri europene. "Societatea Apă-Canal va implementa un proiect pe POIM pentru infrastructura de canalizare a cartierului, urmând ca ulterior să se treacă la investiţii de asfaltare a drumurilor din cartier", ne-a transmis Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. 

Până la ora redactării materialului, reprezentanţii Apă-Canal nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Citit 4163 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.