Comuna Lieşti îşi face sistem de canalizare

Comuna Lieşti îşi face sistem de canalizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tot mai multe dintre primăriile din judeţ accesează fonduri pentru a putea aduce sisteme de canalizare în comune şi sate. Nu s-or racorda decât gospodarii cei care au ceva bani, dar măcar aceştia vor o viaţă mai confortabilă. Apoi, un sistem de canalizare şi unul de alimentare cu apă curentă sunt atu-uri în plus pentru atragerea de investitori care să-şi mai deschidă în comună câte o firmă şi să mai aducă astfel ceva bani la bugetul local şi să mai creeze şi câteva locuri de muncă. Tuluceştiul, spre exemplu, a început din vara trecută să lucreze la canalizare. Din primăvară, şi la Lieşti se lucrează din greu la crearea unei reţele. Detalii ne-a oferit primarul comunei, Iulian Boţ.

„La noi în comună apa este potabilă, dar sunt şi locuri unde conţinutul de nitraţi şi nitriţi este foarte mare, aşa că nu se poate consuma. Canalizare mi-au spus că vor cei mai mulţi dintre oamenii din comună. În plus, mai bine de jumătate dintre locuitori au baie în casă, aşa că le-ar fi de mare folos o reţea de canalizare la care să se racordeze. Suntem într-o asociaţie intercomunitară”, ne-a declarat Iulian Boţ.

Lucrările la Reţeaua de canalizare sunt realizate de Vega 93, iar cele la staţia de epurare, de Tancrad. Costurile lucrărilor, pentru cei 27 de kilometri de canalizare de la Lieşti, se situează în jurul valorii de 7 milioane de euro. Operatorul regional este SC Apă Canal SA, societate care se va ocupa şi de colectarea taxelor de canalizare de la lieşteni, după ce sistemul va fi funcţional. Lucrările, începute în această primăvară, ar trebui să dureze 16 luni.

Foto: Vasile Caburgan

Citit 4306 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2013 20:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.