Pensiunea de lux din județul Galați, RAIUL vânătorilor şi al turiștilor cu bani (FOTO/ VIDEO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Pensiunea de lux din județul Galați, RAIUL vânătorilor şi al turiștilor cu bani (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Cabana, ridicată de un fost prefect de Vrancea, e preferată de românii şi străinii care vin să vâneze pe domeniile Valea Neagră (Black Valley) * 82.000 de euro din suma investită sunt bani europeni nerambursabili, atraşi prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Vrancea Sud-Est * Cine sunt vânătorii care lasă mii de euro într-un weekend de vânătoare pe Valea Neagră


Avem, în sfârşit, o pensiune turistică ridicată pe bani europeni în judeţ! N-au construit-o, însă, gălăţenii, ci vrâncenii. Pensiunea deschisă de curând la Nămoloasa îi aparţine Corinei Vrabie, soţia consilierului local PSD Focşani, Cătălin Vrabie. Cum au ajuns cei doi să construiască o pensiune agroturistică în Galaţi?

Notar de meserie, fost prefect de Vrancea şi fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cătălin Vrabie este şi preşedintele Asociaţiei "Valea Neagră", care administrează mai multe fonduri de vânătoare, între care unul ce cuprinde şi teren în comuna gălăţeană Nămoloasa.

"N-am făcut acest proiect în ideea de a obţine, din închirierea cabanei, mari profituri. Am creat spaţiu pentru numai opt locuri de cazare. E preferabil să fie pensiunea plină tot timpul. Având în administrare fondul de vânătoare de circa 6.000 de hectare, eram mereu nevoiţi să îi cazăm pe vânătorii veniţi din străinătate sau din alte părţi ale ţării la Focşani sau chiar mai departe, prin Vrancea. Acum, avem un spaţiu construit la standarde europene pentru aşa ceva", ne-a declarat Cătălin Vrabie.

Raiul vânătorului

Cabana din lemn arată, într-adevăr, de excepţie. Are patru camere identice, două la parter şi două la etaj, în care noaptea de cazare costă 150 de lei, fără meniu inclus. Livingul este dominat de un şemineu decorat cu trofee vânătoreşti. În stânga intrării e un mistreţ împăiat, iar pe jos, peste gresia cenuşie, se aşterne o blană de urs. Toate finisajele au fost alese cu grijă, dat fiind faptul că oamenii care s-au cazat sau care urmează să se cazeze aici nu sunt nici săraci, nici nepretenţioşi.

Spaţiul dintre buşteni este umplut cu cânepă, iar casa a fost asamblată în aşa fel încât să permită uscarea lemnului şi "lăsarea" construcţiei cu circa 20 de centimetri.

În faţa cabanei, pe baza unui al doilea proiect european, se dezvoltă un complex de agrement care va completa serviciile pensiunii. Se construieşte o piscină, spaţiu pentru sport şi multe altele.

Cât a costat şi cum au venit banii

Soţii Vrabie au ales să atragă bani europeni ca să construiască vila. Valorea eligibilă a proiectului desfăşurat în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 a fost de 96.471 de euro, iar valoarea finanţării nerambursabile a ajuns la 82.000 de euro. Beneficiarul - Corina Vrabie - a obţinut banii prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Vrancea Sud-Est. Grupul cuprinde 11 localităţi din Vrancea şi comuna gălăţşeană Nămoloasa.

Vezi şi:

PASIUNEA nu cunoaşte vacanţă/ Cum rezistă la sat o FIRMĂ DE CABLU TV (FOTO)

De la sport la agricultură/ Valentin Nare face fitness... la solar (FOTO)

Citit 13955 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 06:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.