Calendar rural. Târguri şi evenimente agricole

Calendar rural. Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţea se ţine târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri la Fundeni şi Schela. Joi e târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg şi la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt tot patru târguri, la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Manifestări naţionale

Iulie. Expoziţia „România, grădina Europei” a început luna aceasta şi ţine până în octombrie. Va fi deschisă câte şase zile în piaţa centrală a municipiilor gazdă, astfel: iulie - Bucureşti, Sibiu, Braşov; august - Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Craiova; septembrie - Constanţa şi Iaşi. Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina organizatorului - Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din România - AFSR.

Pe 25 iulie, în judeţul Botoşani, va avea loc o demonstraţie în câmp cu utilaje CLAAS (combine şi tractoare), precum şi implemente de la LEMKEN şi AMAZONE. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 11,00, pe o solă situată la ieşirea din Truşeşti către Ştefăneşti, pe partea dreaptă a drumului naţional DN 29D şi este organizat cu sprijinul Ursa Mare.

August. Ajuns la ediţia a VI-a, târgul de agricultură, zootehnie şi industrie alimentară AgroBihor se va desfăşura anul acesta în perioada 29-31 august, în parcarea Era Shopping, Oradea. Organizatorii anunţă că vor să prezinte lucrări de sezon, printre care recoltarea florii-soarelui cu diferite combine, tocarea resturilor vegetale, pregătirea terenului pentru semănat. Nu în ultimul rând, la eveniment se va desfăşura o cursă de atelaje - a treia ediţie de acest fel - la care vor participa 15 echipaje din România şi Ungaria.

Septembrie. A XXV-a ediţie a Agroalim se va desfăşura la Expo Arad Internaţional, în perioada 11-14 septembrie. DLG Intermarketing a lansat, anul acesta, conceptul de expoziţie în câmp şi în partea de vest a ţării, mai exact în judeţul Timiş. Pe lângă loturile demonstrative de culturi agricole, demonstraţii în câmp cu maşini şi utilaje agricole, DLG Intermarketing organizează în premieră concursul „Dovleacul Uriaş”.

Octombrie. Agromexpo se va desfăşura la Bacău, între datele de 2 şi 5 ale lunii. Asociaţia degustătorilor autorizaţi din România organizează, între 24 şi 26 octombrie, Vinfest Bucureşti, la Sala Palatului.

Noiembrie. Indagra 2014 începe pe 29 octombrie şi se încheie pe 2 noiembrie. Ca de obicei, evenimentul va fi găzduit de Romexpo.

Citit 1136 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.