Drumul ÎNGHIŢIT de albia de TORENT „se vindecă” (FOTO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Drumul ÎNGHIŢIT de albia de TORENT „se vindecă” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a lucrat la reabilitarea segmentului de drum naţional (DN 24 D) care se prăbuşea într-o albie de torent, între satele Crăieşti şi Vârlezi. Din păcate, situaţia este încă departe de a fi optimă. Dacă ne aşteaptă o toamnă ploioasă, şansele ca hăul să se caşte din nou şi să reînceapă să muşte din drum sunt destul de mari. Plantaţia de salcâmi înfiinţată în urmă cu câţiva ani şi aflată în administraţia Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a dispărut odată cu înaintarea albiei de torent. Ar trebui, evident, reînfiinţată, astfel încât să mai crească şi şansele ca lucrarea de stabilizare a drumului să dureze.

Situaţia din primăvară

La finele lunii mai, albia de torent înaintase atât de mult, încât bucăţi mari din carosabilul dintre Vârlezi şi Crăieşti erau prăbuşite în râpă. Semnele care indicau starea extrem de proastă a drumului erau plasate la fiecare câteva sute de metri, iar cine le ignora şi prefera să circule cu viteză risca să se trezească pe fundul hăului, cu maşină cu tot. La momentul publicării articolului nostru, deşi problema exista deja de luni bune, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nici măcar nu postase pe site-ul propriu faptul că circulaţia este restricţionată în zonă şi se mergea doar pe o singură bandă. Ulterior, segmentul de pe DN24 D a figurat ca restricţionat pentru traficul greu, dar pentru destul de mult timp CNADNR s-a mulţumit doar să posteze în zonă semnele de restricţie, fără a mai face vreo reparaţie.

Drumul, cel de acum

Partea albiei de torent care ajunsese la drum s-a umplut cu piatră şi pământ. Teoretic, în curând s-ar putea relua circulaţia pe ambele sensuri, deşi albia torentului nu a dispărut. Dar ploile însemnate cantitativ au toate şansele să spele din nou pământul şi să prăvălească piatra. Prin urmare, ar fi nevoie şi de definitivarea tuturor lucrărilor de combatere a eroziunii solului.

Citeşte şi: INCREDIBIL, dar adevărat! Drumul Naţional 24 D, DISTRUS pe zi ce trece de un torent (FOTO)

Citit 1511 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.