VIZA DE RENTIER se dă până vineri

VIZA DE RENTIER se dă până vineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri este termenul-limită până la care rentierii trebuie să meargă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru a-şi viza carnetele. Fără viză, nu-şi pot încasa renta anuală.

Potrivit unui comunicat transmis de APIA, rentierul trebuie să vină personal cu carnetul la vizat sau să fie reprezentat de un mandatar/curator/tutore, care îşi poate dovedi calitatea printr-o procură sau hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Documentele pe care rentierul trebuie să le aibă asupra sa sunt: carnetul de rentier agricol, contractul de arendare, actul de identitate în original, document cu coordonate bancare (opţional) şi, dacă e cazul, decizia de la comisia de expertiză medicală actualizată, pentru gradele de invaliditate I şi II (dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil), în original şi în copie.

APIA Galaţi ne-a informat că, în cursul anului trecut, pentru încasarea rentei aferente anului 2012, se depuseseră 2.901 dosare, iar suma totală care urma să le fie virată acestor gălăţeni era de 2.623.721 lei.

Citit 1257 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.