Tinerii teologi au primit binecuvântare pentru căsătorie
Foto: Sursa foto: arhiva ADJ

Tinerii teologi au primit binecuvântare pentru căsătorie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Î.P.S. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a primit marţi, în sala "Chesarie Păunescu", şapte tineri teologi care au venit, împreună cu viitoarele soţii, să ceară binecuvântare în vederea căsătoriei, informează biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La întâlnirea cu chiriarhul locului, tinerii au venit însoţiţi de părinţi şi de viitorii naşi, practic "garanţii" trăiniciei viitoarelor familii.

"Este o întâlnire plină de învăţături pe care le primim atât din promisiunile lor, ale tinerilor, care doresc să întemeieze o familie autentică, cât şi din experienţa de viaţă a părinţilor lor. În acelaşi timp, întâlnirea de astăzi se dovedeşte a fi o extraordinară bogăţie, un dar al lui Dumnezeu pentru Biserică şi pentru societatea noastră! Aceşti tineri minunaţi şi înţelepţi sunt dornici de a-şi asuma tradiţia creştină autentică, bisericească şi românească într-o lume din ce în ce mai secularizată. Ei ne învaţă că trebuie să ţinem la tradiţie, întrucât ea este mereu înnoitoare şi frumoasă, mai ales atunci când o cunoaştem şi o promovăm cu înţelepciune!”, a precizat Î.P.S. Casian.

Au luat cuvântul şi tinerii teologi, demonstrând că înţeleg profunzimea chemării căreia îi dau curs şi a binecuvântării primite. Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot, precizează biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 2839 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.