Festival PESCĂRESC, la Oancea, până duminică

Festival PESCĂRESC, la Oancea, până duminică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pescuit, tradiţie, artă şi voie bună


Până duminică se desfăşoară, în comuna gălăţeană Oancea, un festival pescăresc intitulat «Zilele tradiţiilor pescăreşti în Oancea». Manifestarea face parte din activităţile specifice desfăşurate în cadrul proiectului european „Tradiţiile pescăreşti – identitatea comunei Oancea”, finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013.

Participanţii vor trebui să facă, însă, mai mult decât să pescuiască. S-a organizat o expoziţie de unelte pescăreşti şi una de fotografie care să ilustreze pescuit. De asemenea, se organizează un concurs gastronomic, iar elevii vor avea un concurs de creaţie. „Este un eveniment important pentru noi, cei din Oancea. Prin această manifestare reînviem o parte din tradiţiile acestui loc şi anume cele legate de pescuit. Vom îmbina plăcutul cu utilul, pentru că vrem ca cei tineri să ducă mai departe aceste obiceiuri specifice comunei Oancea”, ne-a declarat primarul Victor Chiriloaie.

Cântece de voie bună va cânta Fanfara de la Bârlad, dar localnicii se vor putea bucura şi de muzica violonistei Maria Drăgan, a cântăreţului de muzică folk Florin Manolescu şi a ansamblului folcloric „Roata Norocului” din Cahul – R.Moldova.

Citit 2235 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.