RECOLTĂ BUNĂ de sfeclă de zahăr în judeţ

RECOLTĂ BUNĂ de sfeclă de zahăr în judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Producţia de sfeclă de zahăr a fost, în acest an, mai bogată decât cea de anul trecut. „Conţinutul de zahăr a fost satisfăcător. Din câte ştiu, există şi cultivatori care au obţinut concentraţii şi mai mari. Cantitativ, aş spune că lucrurile au fost, de asemenea, mulţumitoare”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice (APCPT) Galaţi, ing. Petre Grigore.

La nivelul de judeţ, din datele Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, cantitatea totală de sfeclă recoltată de pe cele 227 de hectare cultivate a fost de 11.361 de tone. Cultivatorii îşi propuseseră să recolteze 50.100 de kilograme la hectar şi au strâns, în schimb, 51.238 de kilograme.

La nivel local, suprafaţa cu care s-a intrat la recoltat a scăzut aproape la jumătate, faţă de anii trecuţi. Mai exact, din datele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Galaţi, în 2013 primiseră subvenţie pentru sfeclă cultivatorii a 584 de hectare.

În zona noastră, partenerul cultivatorilor de sfeclă este grupul austriac Agrana AG, producătorul brandurilor Coroniţa şi Mărgăritar.

CITEŞTE ŞI: SECETA pune ÎN PERICOL PÂINEA gălăţeanului!

Citit 1243 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 00:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.