CALENDAR RURAL/ Târguri şi evenimente agricole

CALENDAR RURAL/ Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de miercuri se ţin târguri la Fundeni şi Schela. Joia sunt târguri la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg şi la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt tot patru târguri, la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Manifestări naţionale

Octombrie. Asociaţia degustătorilor autorizaţi din România organizează, între 24 şi 26 octombrie, Vinfest Bucureşti, la Sala Palatului.

Noiembrie. Indagra 2014 începe pe 29 octombrie şi se încheie pe 2 noiembrie. Ca de obicei, evenimentul va fi găzduit de Romexpo. Aici, se va lansa şi lucrarea “Grădina de legume. Ghid pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor”, apariţie editorială aşteptată de foarte mult timp de cultivatorii de legume din România. Cartea este editată de prestigioasa editură Polirom, iar autorii sunt dr. ing. Costel Pohrib şi dr. ing. Marius Petrache, doi tineri care au mai colaborat la elaborarea lucrării „Tehnologii moderne de cultură a legumelor timpurii în sere şi solarii: tomate, ardei, castraveţi”, ce s-a bucurat de un real succes printre legumicultori.

Gala de prezentare a Topului naţional al firmelor – acţiune organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României - va avea loc pe 6 noiembrie. Topul clasează pe primele locuri la nivel naţional 6.486 operatori economici: 589 de firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech; 2.393 de companii industriale; 346 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultură; 281 de firme de construcţii; 1.955 din sectorul serviciilor şi 922 din comerţ-turism. Dintre acestea, 919 firme primesc Premiul Naţional (locul I), în timp ce 797 de companii se clasează pe locul II şi 717 companii pe locul III, informează organizatorul.

Citit 779 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2014 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.