Succes răsunător al PĂDURARILOR gălăţeni

Succes răsunător al PĂDURARILOR gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al doilea cel mai bun pădurar din ţară e gălăţean! Cel puţin aşa reiese din clasamentul final al concursului „Cel mai bun pădurar - faza pe ţară, ediţia 2014”, la care Cătălin Laurenţiu Chirilă (foto), pădurar din cadrul Ocolului Silvic Griviţa, a ocupat locul secund şi a obţinut medalia de argint. Faza naţională a competiţiei a avut loc, în perioada 8-10 octombrie, în cadrul Ocolului Silvic Sinaia, parte a Direcţiei Silvice Prahova.

În comunicatul de presă remis redacţiei, Romsilva a precizat că medaliatul cu argint la competiţia „cel mai bun pădurar” se încadrează în categoria pădurarilor „tineri şi de viitor”.

Care au fost probele de concurs la care Cătălin Laurenţiu Chirilă a uimit juriul? „Mai întâi, s-a desfăşurat o probă teoretica, bazată pe întrebări din domeniile tehnice şi ale legislaţiei silvice, urmată de mai multe probe practice precum: recunoaşterea speciilor forestiere după lujeri, muguri, frunze, rondele de lemn. Apoi, s-a cerut recunoaşterea speciilor de vânat după trofee şi urme, recunoaşterea bolilor şi dăunătorilor pădurii, cubarea şi sortarea lemnului pe picior sau doborât, întocmirea actelor de contravenţie şi infracţiuni pentru fapte de încălcare a legislaţiei silvice şi tragerea cu arma la ţintă fixa”, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Silvice Galaţi, ing. Gheorghe Luca.

Iniţiat în perioada anilor 1980, în cadrul fostului Minister al Silviculturii, concursul profesional „Cel mai bun pădurar” a avut ca obiectiv principal perfecţionarea pregătirii profesionale a acestei categorii de personal, pădurarii, în prezent în număr de circa 6.000, care sunt cei mai vizibili în rândul populaţiei şi care dau greutate activităţii silvice în teren, informează Direcţia Silvică Galaţi.

Citeşte şi: Cum vrea STATUL ROMÂN să le vină de hac HOŢILOR DE LEMN

Citit 3888 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.