Sute de agricultori se specializează la Camera Agricolă din Galaţi

Sute de agricultori se specializează la Camera Agricolă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ţăranul nu poate să ia bani europeni decât dacă are şi patalama de agricultor. Mai devreme sau mai târziu, în cadrul fiecărui proiect european, vine vremea ca beneficiarul să facă un curs şi să obţină o diplomă. Învăţătura se plăteşte, spune directorul-executiv al Camerei Agricole din Galaţi, Floricel Dima, dar tarifele sunt mai mici decât în alte judeţe. „Avem oameni care vin să se califice, comparativ cu alte judeţe. În cel mai slab an, am avut vreo 300 de cursanţi, iar în cel mai bun, circa 550. Anul trecut, spre exemplu, au fost vreo 400. Specializăm tractorişti, legumicultori şi crescători de animale”, precizează ing. Dima.

Fermierii interesaţi de specializare merg la sediul Camerei Agricole şi se înscriu la cursul care îi interesează. În momentul în care numărul înscrişilor la un curs ajunge depăşeşte 12, pot începe prelegerile. Formatorii autorizaţi sunt angajaţi ai Camerei Agricole. Preţurile noastre sunt ceva mai mici decât în alte judeţe. La noi, un curs costă 300 - 350 de lei. La Iaşi, preţurile încep de pe la 700 de lei şi ajung la 1.000 de lei. Eu prefer să las preţurile ceva mai jos. Managerial vorbind, prefer să am mai mulţi cursanţi care îşi permit să urmeze cursurile noastre, decât să lucrez cu doar câteva grupe într-un an”, a declarat managerul Camerei Agricole.

Până în 2013, Camera Agricolă specializa şi pescari. Ulterior, Grupul de Producători Lotca şi-a autorizat formatori şi a preluat această sarcină.

Citit 2419 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Ianuarie 2015 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.