Ce nevoi are sectorul pescăresc gălăţean

Ce nevoi are sectorul pescăresc gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dhm Printing & Advertising a realizat un studiu privind principalele nevoi ale sectorului pescăresc din comunele de pe malul gălățean al Prutului, adică din Tulucești, Frumușița, Foltești, Măstăcani, Vlădești, Oancea, Suceveni și Cavadinești.

S-a constat că a rămas doar umbra sectorului pescăresc de altădată. Spre exemplu, la mijlocul secolului trecut, aveam mii de pescari activi. Acum, nici două sute nu mai sunt. Iar cei care totuși mai pescuiesc, o duc greu.

Cu excepția investițiilor în cercetare desfășurate de Universitatea Dunărea de Jos, tot sectorul este în colaps. Se mai fac investiții pe ici, pe colo - cum ar fi amenajarea unei baze de pescuit la Frumușița sau demararaea unui proiect de înființare a unei pensiuni turistice la Tulucești – dar mult pre puține.

Producția aproape că nu există, în sector. Potrivit reprezentantului firmei care a realizat studiul, Răzvan Dan, anul trecut importurile de pește și produse din pește de pe piața locală au ajuns la 280.000 de euro, iar cifra de export abia dacă a atins 9.000 de euro.

Soluții ar fi, spun autorii studiului. Însă, ar trebui să avem voință politică în susținerea sectorului, legi care să creeze un cadru ceva mai blând pentru investitor și bani.

Cu date concrete legate de starea actuală a sectorului pescăresc și cu privire la oportunități de investiții vom reveni.

Studiul Dhm Printing & Advertising a costat 156.000 lei, din care 117.000 - bani nerambursabili atrași în cadrul „Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre din judeţul Galaţi”.


CITEŞTE ŞI: PISCICULTURĂ şi SĂRĂCIE la Galaţi: Un milion şi jumătate de EURO, pe apa Sâmbetei

Citit 5883 ori Ultima modificare Duminică, 01 Martie 2015 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.