Elevi din Costache Negri, admişi la LMK

Elevi din Costache Negri, admişi la LMK
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şcoala „Elena Negri”, din comuna Costache Negri, a reuşit, de-a lungul timpului, să dea elevi buni. Directoarea instituţiei, Viorica Golomoz, se mândreşte cu elevii care au terminat cursurile gimnaziale în comună şi care au reuşit să intre la licee de top din Galaţi. „Sunt cazuri izolate de absenteism şcolar, de obicei se întâmplă la familiile defavorizate. Avem copii foarte buni, care au intrat la licee bune. De exemplu, anul acesta, doi dintre elevi au intrat la LMK. Am avut, într-un an, şi cinci copii care au intrat la CNVA”, spune directoarea şcolii gimnaziale.

Urcând la etaj, să vedem micul muzeu al satului organizat într-o sală de clasă, dar şi biblioteca, dăm chiar de cei doi ani elevi admişi la LMK, Alexandru Moise şi Vlad Jeicu. „Profesoara de română a făcut publică lista cărţilor necesare în clasa a noua şi au venit să împrumute cărţi. Vlad a luat 10 la matematică şi a intrat la profilul matematică - informatică de la LMK. Eu zic, glumind, că este un mic trădător, pentru că era foarte bun la istorie. A luat menţiune la Olimpiada de Istorie, faza judeţeană, şi acum s-a dus la matematică - informatică. Alex a fost admis la ştiinţe sociale, la acelaşi liceu. Citesc foarte mult amândoi", ne spune profesoara de istorie, Catană Silvica.

Cei doi proaspăt liceeni privesc cu timiditate discuţia despre ei, cu toate că tot meritul este al lor. Nu au luat ore de meditaţie, dar competiţia i-a făcut să dea tot ce pot.

Schimb cultural cu francezii

Elevii din Costache Negri poartă corespondenţă cu o şcoală din La Roche Sur Yon, oraş înfrăţit cu localitatea gălăţeană. „Au fost aici copii, ne-am dus şi noi la ei. În mai vor veni 15 copii de acolo, vor publica în ziarele din judeţul nostru articole despre Franţa, iar anul următor vor merge copiii noştri în Franţa şi vor publica articole despre România, promovând tradiţii, obiceiuri”, spune directoarea unităţii de învăţământ.

Citit 4178 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2015 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.