Situaţie ciudată pentru SIGURANŢA PUBLICĂ - O comună gălăţeană NU ARE POST DE POLIŢIE

Situaţie ciudată pentru SIGURANŢA PUBLICĂ - O comună gălăţeană NU ARE POST DE POLIŢIE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O situaţie mai rar întâlnită într-o comună în anul 2015 priveşte siguranţa cetăţenilor din localitate, dar şi tabloul de ansamblu al reprezentativităţii puterii de stat la Cuza Vodă. În comună nu există post de poliţie, deşi tot felul de grozăvii s-au întâmplat de-a lungul anilor, de la furturi la bătăi şi jafuri. Şi asta, deoarece cei doi poliţişti nu au un post unde să îşi desfăşoare activitatea, situaţie pusă de primarul localităţi pe seama divergenţelor de opinii născute între autorităţile locale şi oamenii legii pe marginea asigurării unei locaţii decente.

Post la dispensar şi căminul cultural

Pe de o parte, ca reprezentant al comunităţii, primarul Dănuţ Codrescu afirmă că a făcut tot posibilul pentru ca cei doi poliţişti desemnaţi să facă de serviciu la Cuza Vodă să aibă un loc al lor. O cameră în incinta centrului medical şi apoi două încăperi la căminul cultural a fost tot ce a putut oferi pentru activitatea poliţienească, dar asta nu le-a fost pe plac agenţilor şi nici şefilor de la Galaţi.

"Le-am oferit o cameră în incinta centrului medical, cu absolut toate condiţiile. Încălzire cu centrală, baie în incintă, chiuvetă, tot. Din cauza spaţiului mic, ne-au cerut să le oferim alt spaţiu. Nu aveam în momentul respectiv. Am zis că le dăm o suprafaţă de pământ, dar, până să facem măsurătorile, au început cu telefoane şi au plecat şi s-au mutat la postul de poliţie de la Slobozia Conachi de mai bine de un an", susţine edilul de la Cuza Vodă.

În faţa migraţiei poliţiştilor, dar şi a situaţiei penibile de a le face dreptate sătenilor care aveau probleme cu legea şi infractorii, primarul şi consilierii au mai găsit o variantă: căminul cultural, în incinta căruia au amenajat două camere unde sătenii vor putea să vină să îşi spună păsurile. Asta, desigur, dacă poliţiştii se vor întoarce în comunitate.

"Am pus parchet, am văruit, vopsit, am pus uşă metalică. Au spus că vin, n-au venit. Acum consilierii le-au dat termen 15 zile să se mute. Au cerut hotărâre de consiliu, dar este una dată încă din 2006 în acest sens. Nu mai zic, că oamenii care au probleme cu Poliţia vin la Primărie. Când am venit într-o zi aici, am găsit un puhoi de oameni.  Ei vor ca eu să le rezolv problemele, cred ca poliţia e în subordinea mea", se justifică edilul. În cazul în care trebuie să se ducă la Poliţie, oamenii din Cuza Vodă fac o mică excursie, cu maşina, căruţa sau pe jos, până în localitatea învecinată.

"Se vor muta la cămin!"

Adevărata subordonare există între poliţiştii de la Cuza Vodă şi comanda IPJ Galaţi, care a aprobat mutarea lor la Slobozia Conachi pe considerentul că nu exista un spaţiu corespunzător pentru aparatură şi documentele clasificate care trebuie să existe în orice post de poliţie. "Cei doi agenţi desemnaţi pe postul de la Cuza Vodă, care acum stau la Slobozia Conachi, trebuie să primească petiţiile şi să facă serviciu pe raza comunei unde sunt arondaţi. Am înţeles că s-a rezolvat problema spaţiului pentru mutarea postului la căminul cultural. Dacă sunt îndeplinite condiţiile necesare de siguranţă şi spaţiu, atunci poliţiştii vor merge la căminul cultural. Oricum, noi aşteptăm hotărârea de consiliu local în acest sens", ne-a precizat luni, 7 septembrie, cms. şef Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

În foto - spaţiul în care ar putea funcţiona, în viitorul apropiat, postul de poliţie

Foto Marius Negri

Citit 5303 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2015 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.