Mai IEFTIN ca la oraş - BANII pentru APA curentă intră în bugetul local

Mai IEFTIN ca la oraş - BANII pentru APA curentă intră în bugetul local
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Acoperirea comunei cu apă curentă a fost unul dintre principalele obiective ale primarului Adrian Filote şi primul care i-a reuşit. "Avem apă în toată comuna, iar cine vrea să se racordeze plăteşte în jur de 400 de lei pentru întreaga procedură, cu tot cu manoperă. Nu plătim la Apă-Canal, ci avem noi puţuri forate, din care luăm apă, aşa că preţul este mult mai mic decât la Galaţi, iar întreaga sumă adunată lunar din comună intră în bugetul local", ne-a explicat primarul din Fârţăneşti.

Astfel, oamenii din comuna situată la 45 de kilometri de Galaţi plătesc, pentru un metru cub de apă rece consumat, nici mai mult, nici mai puţin de 1,94 lei, un preţ de aproape patru ori mai mic decât în oraş. Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât oraşul Galaţi are un acces mai bun la apele înconjurătoare decât comuna Fârţăneşti, acolo unde au fost necesare puţuri de apă şi trei bazine.

Conform spuselor primarului Adrian Filote, se va mai fora încă un puţ la Fârţăneşti, pentru că obiectivul său este să micşoreze, în viitor, preţul metrului cub de apă rece. "Mi-am propus să le creez facilităţi oamenilor şi să îi atrag şi pe alţii în comună, nu să îi jecmănesc", ne-a explicat edilul.

Citit 3519 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.