Comuna gălăţeană unde se investeşte în DRUMURI şi ÎNVĂŢĂMÂNT

Comuna gălăţeană unde se investeşte în DRUMURI şi ÎNVĂŢĂMÂNT
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* În aproape trei ani, majoritatea şcolilor au primit acoperişuri noi, au fost izolate şi au primit centrale termice * A început să se ridice o piaţă modernă, iar drumurile asfaltate s-au înmulţit


Mai scurt decât mandatele celorlalţi primari din judeţul Galaţi, mandatul primarului comunei gălăţene Pechea, Mihai Măncilă, numără destule investiţii, iar directorii instituţiilor de învăţământ sunt primii care vin să confirme implicarea edilului. Am intrat în biroul edilului din Primăria Pechea şi el a început să vorbească molcom, încet, parcă fără chef de vorbă, dar, pe măsură ce vorbea, a ieşit la iveală o întreagă listă de lucruri pe care le-a făcut. În comuna Pechea există cam 70 de kilometri de drumuri, din care în ultimii ani s-au făcut cam 7 kilometri. Primarul s-a ocupat de străzile din Pechea, dar şi de drumul care duce până în cătunul Lupele, unde până acum ceva timp era greu de ajuns.

„De când sunt eu primar, din 13 martie 2013, au fost asfaltate strada Zimbrului, Morii, Muncii (Bute) şi două drumuri pietruite. Cele trei străzi şi Piaţa, care este în lucru, sunt realizate prin finanţare de la Ministerul Dezvoltării. Mai avem alte trei proiecte pe fonduri europene pe trei străzi, în curs de derulare. De fapt, proiectele sunt depuse, acum aşteptăm să vedem dacă ne încadrăm la punctaj. Tot pe fonduri europene am vrea să realizăm o modernizare şi a Căminului Cultural, cu Teatrul de vară, dar aceste proiecte încă nu sunt depuse”, ne-a spus primarul comunei Pechea, Mihai Măncilă.

Educatori şi profesori mulţumiţi de investiţii

În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, în ultimii trei ani, potrivit primarului, s-a lucrat la toate. „Avem un liceu, trei grădiniţe (aveam patru, dar a patra nu mai funcţionează, pentru că nu aveam copii) şi patru şcoli. Am investit anul trecut în toate dintre ele. La grădiniţa Violeta, din centru, în acest moment instalăm centrala termică. Am refăcut izolaţia, aleile, instalaţia termică, am făcut loc de joacă, o magazie, dar am realizat şi un gard. La Grădiniţa numărul 4 am realizat izolaţia, faţada, am pus centrală. La Şcoala Nr.1 am făcut acoperiş, izolaţie, trotuare, la Şcoala Nr.2 la fel, izolaţie, trotuare şi un teren de fotbal sintetic. La Şcoala Nr. 3 am făcut un teren de fotbal. Tot ce am realizat la şcoli este numai din banii Primăriei, în fiecare an am făcut câte ceva. La liceu, sunt patru corpuri, iar la corpul vechi - Şcoala Veche, ar trebui centrală termică cu calorifere, acum copiii având sobă pe lemne”, ne-a mai spus primarul.

Cadrele didactice par a fi mulţumite de ce s-a întâmplat în şcoli în ultimii ani. Atât educatorii, cât şi profesorii de şcoală generală şi liceu spun că acum condiţiile sunt mai bune. „Avem condiţii mult mai bune, apă caldă, toalete în interior. Înainte trebuia să lăsăm copiii în clasă şi să ne ducem cu unul până afară, la toaleta din curte, pe frig, iarna”, ne-a spus una dintre educatoarele din Pechea.

Citit 7648 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 21:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.