SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi

Semințele de susan, sursă bogată în cupru și calciu

Scris de Duminică, 17 Martie 2024
Doi nutrienți esențiali pentru organism – cuprul și calciul - se găsesc din plin în semințele de susan. 30 de grame de semințe de susan întregi conțin 78 la sută din doza recomandată de cupru și 22 la sută din doza recomandată de calciu. Semințele de susan întregi sunt o…

Meditația cu boluri tibetane, sănătate prin vibrații vindecătoare

Scris de Sâmbătă, 16 Martie 2024
Meditația cu boluri tibetane acționează prin puterea vindecătoare a sunetului, dar și prin vibrații, relatează doc.ro. Iată de ce să încerci acest tip de meditație, dar și când este contraindicată! Meditația cu boluri tibetane este o practică tradițională, care a fost folosită de mii de ani în societățile tibetane și…

Cum să te pregătești de un somn bun și odihnitor

Scris de Sâmbătă, 16 Martie 2024
Adoptarea unei rutine zilnice și relaxante te-ar putea ajuta să adormi mult mai repede, întrucât creierul tău știe că e momentul să producă melatonina, potrivit doc.ro. Melatonina este un hormon pe care creierul tău îl produce și care semnalează corpului tău când este timpul să te culci sau să te…

Apa infuzată, pur și simplu sănătoasă

Scris de Sâmbătă, 09 Martie 2024
Apa infuzată este aromată, fiind mai gustoasă decât apa simplă, însă totodată nu conține calorii, ceea ce înseamnă că nu îți sabotează dieta și eforturile pe care le depui pentru a slăbiSe spune, însă, că apa infuzată are proprietăți benefice precum: fortificarea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățirea dispoziției…

Cum îți dai seama că suferi de astenie de primăvară și ce ai de făcut

Scris de Sâmbătă, 09 Martie 2024
Multe persoane se confruntă anual cu astenia de primăvară. Aceasta vine la pachet cu o serie de simptome care pot fi foarte deranjante, dar pe care însă le poți combate cu remedii naturale eficiente, relatează doc.ro. Astenia de primăvară apare atunci când organismul are probleme în a se adapta la…

Cu ”drogurile digitale” ți-o ia mintea razna

Scris de Duminică, 03 Martie 2024
Uneori îți dai seama după câteva ore că ai stat cu ochii în telefon și ai scrollat fără sens pe cele mai cunoscute rețele de socializare. Mulți specialiști au încadrat timpul exagerat petrecut pe telefon la dependențe, unii denumind aplicațiile de socializare „droguri digitale”. Motivul pentru care ne sabotăm sănătatea…

Consumul de fructe dimineața, o regulă cu limite

Scris de Duminică, 03 Martie 2024
Fructele mâncate dimineața, pe stomacul gol, pot avea unele efecte nedorite pentru anumite persoane, însă nu există o regulă general valabilă pentru toată lumea. Iată câteva motive pentru care unele persoane ar putea evita să consume fructe dimineața pe stomacul gol, potrivit Healthshots:Probleme digestive. Unele persoane pot simți disconfort gastrointestinal,…

De ce câinii și pisicile nu se înțeleg și cum pot deveni prieteni

Scris de Sâmbătă, 02 Martie 2024
Câinii și pisicile sunt două dintre cele mai populare animale de companie din lume, care trăiesc împreună în gospodării, de secole, dar încă nu au cea mai bună relație. Nu degeaba există şi zicala: "Se înţeleg precum câinele (sau şoarecele) cu pisica". Câinele şi pisica au instincte naturale diferite și…

Ficatul, o ”uzină” pusă în pericol de excesele ”all-inclusive”

Scris de Sâmbătă, 02 Martie 2024
Sănătatea ficatului este esențială pentru întregul organism, iar asta pentru că ficatul este o adevărată ”uzină”, cu peste 500 de funcții. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a transmis un avertisment cu privire la excesul alimentar și de băuturi alcoolice, mai ales când vine sub forma ”all-inclusive”. ”Mintea le face, ficatul le…

Aroma ceaiului de scorțișoară, bogată în antioxidanți

Scris de Duminică, 25 Februarie 2024
Aroma dulce a scorțișoarei ne duce cu gândul la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Puțini știu, însă, că scorțișoara este un condiment excelent pentru ceaiuri, deoarece, pe lângă gustul delicios, are nenumărate proprietăți benefice pentru organism, potrivit doc.ro.Ceaiul de scorțișoară se obține din scoarța arborelui de scorțișoară, care se…

Pătlagina, excelentă în tratarea unor afecțiuni

Scris de Duminică, 25 Februarie 2024
Pătlagina este o plantă care a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata numeroase afecțiuni, potrivit doc.ro. Pătlagina este folosită, spun specialiștii, în tratamentul diverselor afecțiuni cum sunt tusea, constipația, infecțiile, febra, sângerările și inflamația. Frunzele zdrobite sau pisate de pătlagină sunt aplicate topic pentru a…

20 de lucruri mai puţin ştiute despre pisici. Școala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 24 Februarie 2024
Şcoala iubitorilor de animale. CuriozităţiIubitorii de pisici ştiu că, practic, nu există două feline la fel, ele continuând să ne uimească, zi de zi cu particularităţile lor. Chiar şi pentru cei care au avut ani de zile o pisică sau mai multe acasă, există lucruri încă necunoscute atât despre companioanele…

Familia și valorile creștine trebuie să rămână de bază în orice cultură europeană

Scris de Joi, 22 Februarie 2024
Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, a arătat în cadrul unei declarații politice susținută în această săptămână că, în lumea contemporană, discuțiile privind conceptul de familie au devenit din ce în ce mai complexe și sensibile. Potrivit acestuia, observăm că sensul tradițional al familiei, definit ca o unitate formată dintr-un…

Legumele, sănătate fără limită de cantitate

Scris de Duminică, 18 Februarie 2024
Legumele sunt benefice pentru sănătate, datorită conținutului lor bogat în nutrienți esențiali. Ele furnizează o gamă largă de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului.Nutriționista Mihaela Bilic a explicat cum trebuie consumate și combinate legumele, pentru ca substanțele benefice asupra sănătății, pe care acestea le conțin, să fie…

Trucuri bune de ştiut dacă aveţi câini sau pisici. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Fiindcă mulţi dintre cititori ne-au sugerat să continuăm seria sfaturilor pentru iubitorii de pisici, astăzi ne oprim la câteva trucuri pe care este bine să le ştiţi dacă aveţi acasă o pisică sau mai multe, dar şi câini. În cazul în care aveţi un câine şi sunteţi poftiţi undeva, nu…

Ginkgo biloba, în tratarea tulburărilor de memorie

Scris de Duminică, 11 Februarie 2024
Pe lista de plante pentru memorie se află și ginkgo biloba. Folosit mult timp ca tratament pentru îmbunătățirea performanțelor intelectuale, ginkgo biloba este un remediu utilizat în medicina tradițională chineză în tratarea tulburărilor de memorie la bătrâni, fiind bine cunoscut pentru beneficiile sale, precum îmbunătățirea memoriei, potrivit doc.ro. Specialiștii spun…

Cum combatem plictiseala la pisicile crescute în casă. Școala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 10 Februarie 2024
Există dispute între iubitorii pisicilor, dacă este mai bine ca acestea să fie lăsate și afară sau trebuie să fie ținute exclusiv în interior, la adăpost de pericole. Evident, a-ţi creşte pisica în casă minimizează şansele de a fi călcată de un automobil, muşcată de un câine, lovită de oameni…

Uleiul de portocale, esențial pentru sănătate și un tonus bun

Scris de Sâmbătă, 10 Februarie 2024
Uleiul de portocale este un ulei esențial obținut din coaja de portocală, prin presare la rece. Beneficiile potențiale ale acestui ulei sunt nenumărate, fie că vorbim de proprietățile antiinflamatoare, antidepresive, diuretice, afrodiziace, antispasmodice, sedative sau antiseptice, potrivit doc.ro. Uleiul esențial de portocale este extras din coaja portocalelor prin metode de…

Fasolea, prietena inimii

Scris de Sâmbătă, 10 Februarie 2024
Intervențiile dietetice și modificările stilului de viață sunt soluții mai atrăgătoare decât terapia medicamentoasă, pentru a reduce incidența pe termen lung a bolilor cardiovasculare. O dietă sănătoasă și echilibrată ar putea avea simultan efecte pozitive asupra obezității și diabetului de tip II. Multe dintre modelele dietetice propuse de nutriționiști propun…

Patru plante aromatice, sursă de beneficii pentru sănătate

Scris de Duminică, 04 Februarie 2024
Patru plante aromatice des utilizate pentru a da savoare mâncărurilor preferate sunt și o sursă de beneficii pentru sănătate. Ne referim aici la cimbru, leuștean, mărar și pătrunjel. Pe lângă faptul că dau gust, culoare și aromă, au și proprietăți medicinale, fiind folosite în unele culturi în scopuri terapeutice, potrivit…

(VIDEO, FOTO) Ce facem dacă găsim pe stradă un câine rănit grav. Școala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 03 Februarie 2024
Astăzi mă voi opri asupra unui subiect extrem de neplăcut și anume acela al animalelor lovite de mașini și lăsate să moară, fie la locul incidentului, fie aruncate pe marginea drumului. Este un subiect șocant, dar o realitate pe străzile Galațiului și prin județ, unde majoritatea nici nu mai clipește…

Cum ar trebui să hrănim pisicile, cu hrană uscată sau umedă? Școala iubitorilor de animale

Scris de Duminică, 28 Ianuarie 2024
Într-un comentariu la articolul precedent, în care discutam despre hrănirea câinilor de companie, un cititor ne-a solicitat informații despre hrănirea pisicilor. Iată, în cele ce urmează, câteva sfaturi despre mâncarea pentru feline. Înainte de a alege hrana pentru pisica ta, puneți-vă întrebarea: ar trebui să îi dau pisicii hrană uscată…

Consumul de ouă crude, sănătate cu răspundere limitată

Scris de Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
Tot auzim că e sănătos să înghițim ouă crude, mai ales pentru imunitate și masă musculară. Aceasta este însă un obicei care are susținători și, deopotrivă, detractori. Iată doar câteva beneficii pentru sănătate, potrivit webmd.com: Nutrienți esențiali: Ouăle crude sunt o sursă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale.…

Ce leacuri există pentru durerea în gât?

Scris de Duminică, 21 Ianuarie 2024
Există mai multe leacuri bătrânești pentru durerea în gât, dar este important să ții cont că astfel de metode pot oferi doar un ajutor temporar și nu înlocuiesc tratamentul medical adecvat, atunci când acesta este necesar. Iată câteva dintre aceste remedii:Gargară cu apă sărată - Amestecă o jumătate de linguriță…
Pagina 1 din 19