SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi

Mici secrete pentru protecția și hidratarea tenului

Scris de Duminică, 14 Aprilie 2024
Protecția completă a tenului nu se asigură exclusiv cu o cremă de protecție solară și nici doar cu o cremă hidratantă. Această protecție trebuie să fie completată de un nivel optim de hidratare a pielii, atât extern, cât și intern, potrivit doc.ro. Pielea de pe față este foarte expusă mediului…

Școala iubitorilor de animale. Cum dezvăţăm câinele şi pisica de cerşitul la masă

Scris de Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
Cum să rezişti insistenţelor căţelului care nu se mai dezlipeşte de tine în timp ce mănânci? Dar pisicii care miaună şi ţi se freacă de picioare, cerşind o bucăţică din farfuria ta? Enervant pentru tine, nesănătos pentru căţel şi pisică, cerşitul la masă este un obicei dobândit. Când căţelul este…

Ingrediente-cheie pentru o cremă de față

Scris de Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
Când alegi o cremă de față, este important să acorzi atenție ingredientelor pentru a te asigura că acestea sunt potrivite pentru tipul tău de piele și nevoile tale specifice, recomandă doc.ro.Acizi grași esențiali: Acizii grași precum acidul linoleic și acidul oleic pot ajuta la menținerea barierei naturale de protecție a…

Ceaiul de păpădie, bun pentru detoxifiere

Scris de Duminică, 07 Aprilie 2024
Destul de puțin popular, poate și din cauza gustului amărui cam neplăcut, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale, consemnează doc.ro. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în vitamina A, E, K, C și vitamine din complexul B.Păpădia este o plantă comună,…

S-a încălzit, atenţie la paraziţii interni şi externi! Şcoala iubitorilor de animale.

Scris de Duminică, 07 Aprilie 2024
Foarte important pe tot parcursul anului, dar mai ales primăvara, atunci când expunerea animalelor la iarba în creştere presupune şi un risc mai mare de infestare, este să deparazităm corect şi la timp animalul de companie. În ceea ce priveşte deparazitarea internă, aceasta se face numai la recomandarea medicului veterinar,…

Mâncarea de post e sănătoasă, dar nu ne ferește de îngrășare

Scris de Sâmbătă, 06 Aprilie 2024
Chiar dacă mâncarea de post e sănătoasă, e posibil să luăm câteva kilograme în plus. Iată la ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic să fim atenți."Vreau să le atrag atenția telespectatorilor care este dușmanul postului. Primul este zahărul și al doilea uleiul. În postul adevărat, uleiul este permis doar în…

Cum fac față patrupedele asteniei de primăvară. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Duminică, 31 Martie 2024
Primăvara, când organismul uman suferă din cauza vremii capricioase, trebuie să ne amintim, atunci când ne preocupă să facem față situațiilor astenice, că o grijă deosebită trebuie să avem și față de animalele noastre de companie. Este o perioadă dificilă și pentru ele, de aceea venim cu câteva sfaturi care…

Ceapa și usturoiul, antibioticele pe care natura ni le pune la dispoziție

Scris de Sâmbătă, 30 Martie 2024
Ceapa și usturoiul verde nu doar că dau un gust mai bun salatelor noastre, dar au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Prin urmare, ar trebui să fie nelipsite din alimentația de primăvară, potrivit doc.ro. Atât usturoiul verde, cât și ceapa verde sunt bine cunoscute ca remedii naturale, fiind folosite…

Hidratarea corectă în timpul perioadei de post

Scris de Duminică, 24 Martie 2024
În alimentația la care apelăm în timpul perioadei de post trebuie să ținem cont și de modul în care ne hidratăm. În acest sens, ceaiul și apa sunt două alternative potrivite pentru hidratare, dar atenție la tipul de ceai ales, deoarece unele sortimente, precum ceaiul de soc și cele diuretice,…

Iepuraşii nu sunt cadouri de Paşte. Şcoala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 23 Martie 2024
Deşi chestiunea nu prea are legătură cu tradiţiile româneşti ale sărbătorii Paştelui, iepurii sunt asociaţi acesteia şi animalele, mai ales puii, ajung adesea să fie oferite drept cadou copiilor în această perioadă a anului. Dar nu toată lumea este pregătită să aibă acest animal de companie acasă, așa că iepurele…

Postul alimentar, beneficii pentru sănătate

Scris de Sâmbătă, 23 Martie 2024
Creștinii ortodocși au intrat, în această perioadă, în post. În afară de beneficiile sufletești pe care le obținem ținând un astfel de post, când credem în ajutorul său, oamenii de știință consideră că postul alimentar are un aport sănătos și asupra trupului, potrivit doc.ro. Cele două mari posturi bisericești se…

Semințele de susan, sursă bogată în cupru și calciu

Scris de Duminică, 17 Martie 2024
Doi nutrienți esențiali pentru organism – cuprul și calciul - se găsesc din plin în semințele de susan. 30 de grame de semințe de susan întregi conțin 78 la sută din doza recomandată de cupru și 22 la sută din doza recomandată de calciu. Semințele de susan întregi sunt o…

Meditația cu boluri tibetane, sănătate prin vibrații vindecătoare

Scris de Sâmbătă, 16 Martie 2024
Meditația cu boluri tibetane acționează prin puterea vindecătoare a sunetului, dar și prin vibrații, relatează doc.ro. Iată de ce să încerci acest tip de meditație, dar și când este contraindicată! Meditația cu boluri tibetane este o practică tradițională, care a fost folosită de mii de ani în societățile tibetane și…

Cum să te pregătești de un somn bun și odihnitor

Scris de Sâmbătă, 16 Martie 2024
Adoptarea unei rutine zilnice și relaxante te-ar putea ajuta să adormi mult mai repede, întrucât creierul tău știe că e momentul să producă melatonina, potrivit doc.ro. Melatonina este un hormon pe care creierul tău îl produce și care semnalează corpului tău când este timpul să te culci sau să te…

Apa infuzată, pur și simplu sănătoasă

Scris de Sâmbătă, 09 Martie 2024
Apa infuzată este aromată, fiind mai gustoasă decât apa simplă, însă totodată nu conține calorii, ceea ce înseamnă că nu îți sabotează dieta și eforturile pe care le depui pentru a slăbiSe spune, însă, că apa infuzată are proprietăți benefice precum: fortificarea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățirea dispoziției…

Cum îți dai seama că suferi de astenie de primăvară și ce ai de făcut

Scris de Sâmbătă, 09 Martie 2024
Multe persoane se confruntă anual cu astenia de primăvară. Aceasta vine la pachet cu o serie de simptome care pot fi foarte deranjante, dar pe care însă le poți combate cu remedii naturale eficiente, relatează doc.ro. Astenia de primăvară apare atunci când organismul are probleme în a se adapta la…

Cu ”drogurile digitale” ți-o ia mintea razna

Scris de Duminică, 03 Martie 2024
Uneori îți dai seama după câteva ore că ai stat cu ochii în telefon și ai scrollat fără sens pe cele mai cunoscute rețele de socializare. Mulți specialiști au încadrat timpul exagerat petrecut pe telefon la dependențe, unii denumind aplicațiile de socializare „droguri digitale”. Motivul pentru care ne sabotăm sănătatea…

Consumul de fructe dimineața, o regulă cu limite

Scris de Duminică, 03 Martie 2024
Fructele mâncate dimineața, pe stomacul gol, pot avea unele efecte nedorite pentru anumite persoane, însă nu există o regulă general valabilă pentru toată lumea. Iată câteva motive pentru care unele persoane ar putea evita să consume fructe dimineața pe stomacul gol, potrivit Healthshots:Probleme digestive. Unele persoane pot simți disconfort gastrointestinal,…

De ce câinii și pisicile nu se înțeleg și cum pot deveni prieteni

Scris de Sâmbătă, 02 Martie 2024
Câinii și pisicile sunt două dintre cele mai populare animale de companie din lume, care trăiesc împreună în gospodării, de secole, dar încă nu au cea mai bună relație. Nu degeaba există şi zicala: "Se înţeleg precum câinele (sau şoarecele) cu pisica". Câinele şi pisica au instincte naturale diferite și…

Ficatul, o ”uzină” pusă în pericol de excesele ”all-inclusive”

Scris de Sâmbătă, 02 Martie 2024
Sănătatea ficatului este esențială pentru întregul organism, iar asta pentru că ficatul este o adevărată ”uzină”, cu peste 500 de funcții. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a transmis un avertisment cu privire la excesul alimentar și de băuturi alcoolice, mai ales când vine sub forma ”all-inclusive”. ”Mintea le face, ficatul le…

Aroma ceaiului de scorțișoară, bogată în antioxidanți

Scris de Duminică, 25 Februarie 2024
Aroma dulce a scorțișoarei ne duce cu gândul la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Puțini știu, însă, că scorțișoara este un condiment excelent pentru ceaiuri, deoarece, pe lângă gustul delicios, are nenumărate proprietăți benefice pentru organism, potrivit doc.ro.Ceaiul de scorțișoară se obține din scoarța arborelui de scorțișoară, care se…

Pătlagina, excelentă în tratarea unor afecțiuni

Scris de Duminică, 25 Februarie 2024
Pătlagina este o plantă care a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata numeroase afecțiuni, potrivit doc.ro. Pătlagina este folosită, spun specialiștii, în tratamentul diverselor afecțiuni cum sunt tusea, constipația, infecțiile, febra, sângerările și inflamația. Frunzele zdrobite sau pisate de pătlagină sunt aplicate topic pentru a…

20 de lucruri mai puţin ştiute despre pisici. Școala iubitorilor de animale

Scris de Sâmbătă, 24 Februarie 2024
Iubitorii de pisici ştiu că, practic, nu există două feline la fel, ele continuând să ne uimească, zi de zi cu particularităţile lor. Chiar şi pentru cei care au avut ani de zile o pisică sau mai multe acasă, există lucruri încă necunoscute atât despre companioanele lor, cât şi despre…

Familia și valorile creștine trebuie să rămână de bază în orice cultură europeană

Scris de Joi, 22 Februarie 2024
Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, a arătat în cadrul unei declarații politice susținută în această săptămână că, în lumea contemporană, discuțiile privind conceptul de familie au devenit din ce în ce mai complexe și sensibile. Potrivit acestuia, observăm că sensul tradițional al familiei, definit ca o unitate formată dintr-un…
Pagina 1 din 19