Exerciţiile fizice REDUC riscul apariţiei cancerului. CÂTE minute trebuie să acordați sportului pe săptămână
Foto: Sursa foto: Internet

Exerciţiile fizice REDUC riscul apariţiei cancerului. CÂTE minute trebuie să acordați sportului pe săptămână
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Efectuarea de exerciţii fizice constante, de nivel moderat până la susţinut, ar putea reduce riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu american publicat în Journal of the American Medical Association, Internal Medicine.

Se estimează că 51 la sută dintre adulţii din Statele Unite şi 31 la sută dintre cei de pe întreaga planetă nu fac minimul de exerciţii fizice recomandate pentru menţinerea unei bune stări de sănătate, spun cercetătorii de la Institutul naţional al cancerului din SUA (National Cancer Institute), care au elaborat studiul.

Este vorba despre mersul pe jos, alergatul, înotul sau mersul pe bicicletă cu o viteză variind de la moderat la viguros timp de 150 de minute pe săptămână, au spus cercetătorii.

În cele mai multe cazuri, legătura dintre activitatea fizică şi riscul scăzut de cancer s-a manifestat indiferent de greutatea persoanei şi de faptul de a fi fumătoare sau nu. Pentru ansamblul cazurilor de cancer, reducerea riscului care rezultă dintr-un exerciţiu fizic regulat şi viguros a fost de şapte la sută.

Citit 4027 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.