ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Putem tunde pisica?

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Putem tunde pisica?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Continuăm subiectul despre limitarea efectelor neplăcute ale năpârlirii animalelor de companie! Nu doar părul lipit de covoare, tapiserii şi mai ales haine este deranjant! Ghemele de păr regurgitate de animalul de companie dau de furcă la curăţenie şi igienă.

Mâncare specială pentru ghemele de păr

Potrivit specialiştilor, în cazul pisicilor, toaletarea combinată cu năpârlirea mai mult sau mai puţin permanentă pe toată durata anului contribuie la o ingestie mai mare de păr, care se acumulează în stomac. Aşa se formează bezoarele, care împiedică tranzitul intestinal normal. Soluţia ar fi să vă adresaţi medicului veterinar pentru un medicament sau un supliment care să ajute pisica să elimine mai uşor ghemele de păr. De asemenea, există şi tipuri de mâncare care uşurează digestia, dar nu uitaţi să cereţi sfatul medicului veterinar! Este evident că, pentru curăţenie, veţi avea nevoie de un aspirator performant, de rolele speciale şi de mănuşile care pot curăţa mai uşor părul.

Putem tunde pisica?

La fel ca şi câinii cu părul lung, şi pisicile cu părul lung pot fi tunse în perioadele în care este foarte cald, atenuând efectele năpărlirii. Fireşte, mica felină nu va mai fi la fel de aspectuoasă, dar va fi ceva mai fericită. Puteţi încerca şi singuri să vă frezaţi pisica, dar ţineţi cont că animalul s-ar putea speria de maşina de tuns sau de foarfece şi e posibil să îi ciupiţi pielea. Aşa că mai indicat ar fi să apelaţi la un specialist, la un cabinet veterinar sau la unul de cosmetică veterinară.

Citit 11002 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.