ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Atenţie mare!

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE/ Atenţie mare!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea animalelor de companie. Continuăm subiectul început săptămâna trecută, reamintind că temperaturile ridicate ne afectează nu doar pe noi, stăpânii, ci şi pe prietenii noştri cu blăniţă. Tocmai de aceea trebuie să le oferiţi mai mult confort în zilele caniculare. Pentru că, potrivit veterinarilor, atât câinii, cât şi pisicile pot suferi de deshidratare, hipertermie, şoc termic şi îşi pot chiar pierde viaţa. Iar cele mai sensibile sunt animalele tinere, cele vârstnice şi cele care suferă de afecţiuni cardio-circulatorii sau neurologice.

Potrivit specialiştilor, cei mai expuşi sunt căţeii cu blana de culoare foarte închisă (doberman, rottweiler), câinii ciobăneşti şi cei nordici (husky). La fel de adevărat, este că un câine tuns poate suferi eventuale arsuri de piele în cazul unei expuneri prelungite la soare! Cele mai expuse zone sunt urechile, nasul şi lăbuţele.

Fără a glumi, mersul pe asfaltul încins le poate provoca arsuri la pernuţele labelor. Tocmai de aceea, sfatul general este ca plimbările animalului de companie să fie programate cât mai dimineaţă, pe răcoare, şi seara, după ce se mai răcoreşte, şi în zonele cu umbră. De asemenea, nu exageraţi cu mişcarea, joaca sau antrenamentele! Fără nicio exagerare, îi puteţi provoca un atac de cord!

Mare grijă! A lăsa câinele închis în maşină, sub razele soarelui, poate fi un gest fatal pentru sărmanul animal! Chiar şi dacă autoturismul este lăsat la umbră iar geamurile sunt întredeschise pentru a permite intrarea aerului de afară!

Care sunt semnele deshidratării vă spunem data viitoare.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 1922 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.