Şcoala iubitorilor de animale

Şcoala iubitorilor de animale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Continuăm subiectul început săptămânile trecute, după ce mai mulţi stăpâni de câini şi pisici s-au trezit că asociaţia de proprietari din care fac parte încearcă să taxeze respectivele animale de companie, ca pe nişte „persoane în plus”, la întreţinere. Reamintim că nu există vreo lege sau vreun alt act normativ care să prevadă că animalele de companie pot fi trecute la plata întreţinerii, dar că taxarea patrupedului pentru plata femeii de serviciu ar fi justificată, mai ales dacă stăpânul nu are grijă să cureţe mizeria făcută de câine în faţa blocului sau pe scări.

Cine a făcut mizerie?

“Să admitem că eu nu aş strânge dejecţiile câinelui meu din faţa blocului şi ar trebui să plătesc o taxă în plus pentru curăţenie. Propun atunci ca şi vecina care are grijă de câţiva câini maidanezi, cărora le-a făcut o cuşcă în grădiniţa blocului, să fie taxată pentru mizeria câinilor, că nici ea nu strânge după ei! Şi cealaltă vecină de la parter, sub fereastra căreia mai vin pisicile, să fie şi ea taxată! Urina motanilor miroase mult mai rău decât a câinilor! Dar pentru persoanele în stare de ebrietate, unele fără adăpost, care îşi fac nevoile în lift sau pe palierele blocului, cine plăteşte?! Cum le taxăm?”, ne-a declarat altă locatară revoltată.

Lăsând la o parte animozităţile dintre vecini şi încercările de a-şi plăti poliţe, dăm cuvântul Federaţiei Asociaţilor de Proprietari. Antoaneta Gafiţuc ne-a declarat că nimeni nu poate dovedi că mizeria făcută în bloc sau în curtea lui este făcută de câinele de companie, astfel că orice formă de taxare a stăpânului pentru patruped nu este legală! Prin urmare, stăpânii trebuie să refuze categoric plata oricăror sume suplimentare pentru câini sau pisici! Cât despre strângerea dejecţiilor lăsate de acestea, este un act de civilizaţie şi de bun simţ!

Citit 2203 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.