ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE. Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (III)

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE. Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (III)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (I)

Cât de mult vă seamănă prietenul necuvântător? (II)

Bun găsit dragi iubitori de animale! Continuăm dezbaterea privind influenţa şi importanţa pe care o au, în relaţia animal de companie - stăpân, asemănările şi mai ales deosebirile dintre cei doi. Şi cazurile nefericite în care, din cauza incompatibilităţilor dintre cei doi, s-ar putea ajunge la abandon.

Câine prea mare sau prea mic?

„Puiul de câine creşte!”, de această realitate ar trebui să ţină seama persoanele care aleg un anume patruped sau o anumită rasă cucerite de drăgălăşenia micului animal. De cele mai multe ori ignoră faptul că, în cazul raselor de talie mare, animalul nu va rămâne la acele dimensiuni, ci se va dezvolta. Şi va fi extrem de greu să creşti într-un apartament de doar câţiva metri pătraţi un ditamai ciobănescul mioritic! De asemenea, ar trebui să ţină seama şi de… statura proprie. Nu de puţine ori am văzut persoane cu o constituţie fragilă, mignonă, „purtate” de lesa în care ţin un câine mult mai mare şi mai puternic. Psihologii spun că fiecare caută în viaţă ceea ce simte că-i lipseşte. Iar un câine mare şi puternic ar putea fi completarea pentru o persoană fragilă şi i-ar compensa multe dintre complexele pe care le are. Aşa cum, de pildă, se întâmplă să vedem persoane cu o constituţie robustă, purtând căţei care le-ar încăpea în buzunarul de la cămaşă.

Fireşte, un câine mare şi puternic este mult mai greu de stăpânit decât unul de talie mică, însă cu educaţie şi dresaj, orice câine, oricât de mare şi de puternic, va învăţa să asculte comenzile unui stăpân oricât de mic şi de slab ar fi. Dar, de cele mai multe ori, dresajul animalului de companie este lăsat pe un plan secundar.

Citit 2355 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.