ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum te influenţează prietenul necuvântător (V)

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum te influenţează prietenul necuvântător (V)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Continuăm să vă prezentăm modul în care un animal de companie ne schimbă şi ne influenţează existenţa, obiceiurile, casa şi programul.

Animalul nu e jucărie!

Dacă ar fi să rezum într-un singur cuvânt modul în care un animal de companie ne schimbă viaţa, probabil că „responsabilitate” ar fi cel mai potrivit. Asemenea unui copil pe care îl aducem pe lume, şi animalul de companie ne responsabilizează indiferent de vârstă şi de pregătire. Noţiunea de responsabilitate ar trebui să primeze acum, când am intrat deja în luna cadourilor! Şi când un căţel sau o pisică pot părea cel mai drăgălaş cadou de Crăciun sau de Anul Nou.

Numai că, aşa cum am mai scris şi continuăm să o facem, puiul nu este o jucărie de care atunci când ne-am plictisit, nu mai avem timp sau nu ne mai place (fie pentru că face zgomot, mizerie) ne putem debarasa, uitând-o în dulap. Pentru început, ne vom referi la părinţii care se gândesc să le îndeplinească dorinţa copiilor de a avea un căţel sau o pisică. Atenţie! Copilul trebuie să fie mărişor (măcar şapte-opt ani) ca să înţeleagă nevoile animalului şi că patrupedul nu e un pluş! În acelaşi timp, trebuie să fie suficient de înţelegător, iar dumneavoastră suficient de fermi pentru a-l convinge să nu-şi ignore obligaţiile şcolare pentru a-şi petrece timpul cu noul prieten. Şi, ca părinte, trebuie să luaţi în calcul că promisiunile privind hrănirea, curăţenia sau plimbatul animalului, făcute de copii, ar putea fi, la un moment dat, uitate! Şi atunci va trebui să găsiţi timpul necesar pentru a-i oferi patrupedului dragostea şi atenţia de care are nevoie!

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 2309 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2016 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.