ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum să vă protejaţi pisicile iarna
Foto: Locul preferat al pisicii pe timp de iarnă este caloriferul | Sursa foto: Internet

ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE | Cum să vă protejaţi pisicile iarna
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Până acum am explicat cât de important este să vă protejaţi câinii, în special pe cei foarte tineri, pe cei cu boli cronice şi pe cei bătrâni de frigul iernii. Însă şi pisicile, nu doar câinii, au nevoie de măsuri de protecţie în sezonul rece.

Pielea felinelor, afectată de uscăciune

Pe timp de iarnă, toate pisicile par mai dolofane şi mai pufoase decât în restul anului, şi asta pentru că părul lor este înfoiat, pentru a le proteja mai bine de frig. Numai că, potrivit specialiştilor, în anotimpul rece, pielea micilor feline se usucă, se poate descuama, iar pernuţele labelor pot suferi chiar leziuni din cauza zăpezii sau a gheţii amestecate cu sare sau alte substanţe antiderapante. Atenţie la antigel sau la celelalte soluţii folosite pentru dezgheţare, pentru că ingerarea lor le poate fi fatală.

Faptul că pisica nu părăseşte apartamentul, ba mai mult şi-a instalat culcuşul pe calorifer nu este o soluţie fericită! Mediul este foarte uscat, căldura excesivă îi va face pielea să se usuce şi să se exfolieze! Aşa că ori daţi caloriferul mai încet, ori puneţi pe calorifer o cârpă, ceva.

Şezlongul de calorifer pentru pisici poate fi cumpărat sau improvizat

Sursa foto: Internet

De asemenea, în pet-shop-uri există o gamă largă de paturi suspendate şi tot felul de culcuşuri care se pot prinde pe calorifer, în funcţie de tipul şi de dimensiunea acestuia. Dar ţineţi seama de diferenţa mare de temperatură pe care o va resimţi pisica atunci când părăseşte culcuşul, aşa că ponderaţi temperatura. Inclusiv pentru sănătatea căilor dumneavoastră respiratorii, nu doar a pisicii, e bine să combateţi căldura uscată degajată de calorifer cu un prosop umed sau un umidificator de aer.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 5043 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.