Şcoala iubitorilor de animale | Mizeria animalului de companie, plătită scump

Şcoala iubitorilor de animale | Mizeria animalului de companie, plătită scump
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Iar îngrijire înseamnă şi curăţenie! Curăţenie de care trebuie să beneficieze nu doar animalul de companie pentru a fi sănătos, ci şi noi, cei care călcăm în urma lui şi nu vrem să-i ocolim dejecţiile, şi nici să i le ducem mai departe, pe tălpi.

108 sancţiuni

Murdar, aşa pare oraşul abia ieşit din iarnă, mai ales după topirea zăpezii. Şi una dintre principalele cauze o reprezintă mizeria câinilor cu şi fără stăpân. E drept, plătim scump pentru curăţenia oraşului, Ecosal are aspiratoarele necesare pentru a curăţa trotuarele, dar asta nu înseamnă că dejecţiile căţelului pe care îl plimbăm trebuie să rămână acolo unde au fost eliminate! Chiar dacă sunt mulţi câini fără stăpân pe străzi, după care n-are cine strânge dejecţiile, dacă suntem stăpâni cu adevărat responsabili, punguţa de colectare şi mănuşile de unică folosinţă n-ar trebui să ne lipsească atunci când scoatem patrupedul la plimbare. Şi asta pentru că, aşa cum am mai spus-o, dacă nu sunt adunate, dejecţiile nu dispar ca prin farmec. Nu sunt spălate de ploile sau ninsorile care vin, aşa cum ni se pare. Ele se transformă, în cele din urmă, într-un praf toxic pe care îl inhalăm!

Şi dacă nici asta nu vă responsabilizează, atunci poate reuşesc amenzile! Poliţia Locală a aplicat, în 2016, nu mai puţin de 108 sancţiuni, în valoare totală de 2.260 de lei, stăpânilor de câini care nu respectau prevederile privind colectarea dejecţiilor animalului de companie. Potrivit deciziei aleşilor locali, sancţiunea variază între 20 şi 100 de lei. Bani cu care i-aţi putea cumpăra ceva util câinelui. Aşa că, dacă îl iubiţi, colectaţi mizeria făcută, pentru că Poliţia Locală şi-a intensificat acţiunile!

Citit 2259 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.