Imprimă această pagină

Dacă nu vă pasă de amenzi, poate vă pasă de sănătate
Foto: Colectarea dejecţiilor animalului de companie este un semn de civilizaţie | Sursa foto: Internet

Dacă nu vă pasă de amenzi, poate vă pasă de sănătate
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Şi vom continua subiectul început săptămâna trecută, dar care va fi mereu la ordinea zilei: dejecţiile pe care prea puţini dintre stăpâni le adună din locurile publice în care le-au lăsat patrupedele.

Salmonela, toxocara, E-coli...

Dacă nu teama de amenzile între 20 şi 100 de lei ar trebui să-i determine pe stăpânii de câini să cureţe mizeria produsă de animalele de companie, atunci măcar frica de boli ar trebui să-i responsabilizeze. Şi asta pentru că, aşa cum spuneam, dejecţiile nu dispar ca prin farmec.

De pildă, faptul că plouă nu înseamnă că apa le spală şi le duce în canalizare! Doar le dizolvă ca să nu le mai putem observa cu uşurinţă, dar vom călca în ele sau chiar ne-am putea stropi hainele cu mizerie. Dacă nu plouă, dejecţiile se usucă încet la soare şi se transformă în praf, pe care-l inhalăm, mai cu seamă când bate vântul. Vara, muştele şi alte insecte se aşează pe excremente şi devin purtătoare ale aşa-numitelor organisme patogene, ce pot ajunge inclusiv în bucătăriile noastre! Dezgustător, dar adevărat!

Şi ca să înţelegeţi cât de mare este riscul, aflaţi că unii medici cred că la fel de periculoase cum sunt muşcăturile câinelui sunt dejecţiile patrupedului, cu care venim în contact chiar şi fără să vrem. Potrivit medicilor, bacteriile şi paraziţii prezenţi în excrementele canine pot infecta adulţi şi copii cu salmonela, toxocara, E-coli şi nu numai. Primii expuşi la infecţii şi boli grave sunt copiii mici, dar şi femeile însărcinate şi fetuşii pe care îi poartă.

Vom continua subiectul şi săptămâna viitoare.

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria ȘCOALA IUBITORILOR DE ANIMALE

Citit 4370 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2017 13:47

Anca Melinte