Cine foloseşte coşurile destinate dejecţiilor canine

Cine foloseşte coşurile destinate dejecţiilor canine
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. De a căror sănătate şi curăţenie ar trebui să ne pese la fel de mult pe cât ne preocupă sănătatea şi curăţenia noastră şi a oraşului în general.

Pentru că temperaturile au crescut şi zăpada s-a topit, oraşul pare mai murdar ca niciodată. Iar o contribuţie serioasă vine din partea excrementelor de câini prezente pe trotuare şi spaţii verzi. Asta în ciuda faptului că şi în Galaţi au fost amplasate numeroase coşuri de gunoi speciale pentru colectarea dejecţiilor lăsate de câini. Mai mult, unele dintre acestea au şi dispenser de pungi, pentru ca stăpânii să nu se poată plânge că au plecat în grabă şi nu au cu ce să strângă mizeria lăsată de animalul de companie.

Lipsă de educaţie

Paradoxal, multe dintre coşurile destinate colectării dejecţiilor de animale sunt pline cu deşeurile care ar trebui să ajungă în coşurile de gunoi obişnuite. Numai că, la fel de paradoxal, acestea lipsesc! Mai exact, sunt zone din oraş în care mai uşor găseşti un coş pentru dejecţii decât unul, banal, de gunoi! Şi, atunci, decât să arunce gunoaiele la întâmplare sau să plece în căutarea unei pubele, cetăţenii folosesc ce găsesc mai repede.

Nu mai puţin adevărat este că nici stăpânii de animale nu se sinchisesc prea mult de dispenserele şi de coşurile destinate colectării excrementelor. Şi preferă să lase în urmă mizerie! De vină sunt, evident, lipsa de educaţie şi de civilizaţie. Iar acestea pot fi combătute nu doar cu amenzi! Poate ar fi utile afişele lipite în singurul loc din oraş destinat antrenării câinilor, din Parcul Rizer, acolo unde stăpânii sunt îndemnaţi la fiecare pas să lase curat în urma prietenului necuvântător!

Citit 2044 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2019 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.